x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Ian 2008   •   00:00
EXPULZARE. Iranul a confirmat ieri o ştire dată publicităţii de agenţia germană de presă DPA, conform căreia un diplomat al Berlinului a fost expulzat din Teheran pentru "activităţi nediplomatice". Ministerul iranian de Externe nu a oferit alte informaţii. Sămbătă, DPA afirma că un diplomat german a fost somat să părăsească Iranul, posibil ca o măsură de retorsiune faţă de expulzarea unui diplomat iranian din Germania, in iulie anul trecut.


VIZE. Ministrul bulgar de Externe, Ivaylo Kalfin, a discutat cu omologul său american posibilitatea ridicării vizelor pentru cetăţenii bulgari. Kalfin a avut deja o intrevedere cu secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, despre anularea regimului de vize impus bulgarilor. Potrivit ministrului Kalfin, există o serie de cerinţe tehnice, intre care introducerea datelor biometrice in documentele de identitate, pe care Bulgaria trebuie să le indeplinească inainte ca vizele să fie eliminate.


BUSH PROMITE. George W. Bush (foto) a declarat, intr-un interviu pentru postul public de televiziune din Israel, că Statele Unite vor susţine Israelul "fără rezerve" in cazul in care ar fi atacat de Iran. In interviul acordat in exclusivitate, Bush a mai spus că ameninţările preşedintelui iranian ar trebui luate in serios.


AL-QAIDA PE MOBIL. Mai multe mesaje video inregistrate de liderii Al-Qaida, Osama Ben Laden şi Ayman al-Zawahiri, pot fi descărcate in telefoanele mobile, a anunţat reţeaua teroristă, citate de Associated Press şi preluate de Rompres. Incercănd să-şi extindă influenţa in lume, Al-Qaida a pus la dispoziţia doritorilor de telefoane mobile personalizate opt inregistrări video, printre care şi un recent omagiu adus fostului lider al Al-Qaida din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, ucis de forţele americane in iunie 2006.


PREZIDENŢIALE AMERICANE. Republicanul Mitt Romney a căştigat sămbătă consultările din campania din Wyoming, după infrăngerea suferită joi la primele alegeri din Iowa, şi cu trei zile inainte de scrutinul din New Hampshire. Tot sămbătă, Hillary Clinton a trecut la atac, pentru a incerca să-l devanseze pe rivalul său, Barack Obama, care a obţinut prima sa victorie in Iowa. Obama "ar putea avea un bun inceput cu el insuşi", a spus ironic Hillary in dezbaterea crucială organizată cu trei zile inainte de a doua consultare electorală, din New Hampshire.


GRECIA. Un puternic seism a zguduit ieri dimineaţă sudul Greciei, informează BBC. Potrivit Institutului Geodinamic al Observatorului din Atena, cutremurul, care a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, s-a produs in Peloponezia, la ora locală 07:14 şi a avut epicentrul la circa 120 de kilometri de Atena. Poliţia a anunţat că seismul nu a provocat victime şi nici pagube materiale.

×
Subiecte în articol: externe