x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Ian 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: AFP/

12 ianuarie 2008 Papa Benedict al XVI-lea i-a reproşat miercuri primarului Romei, Walter Veltro­ni, sărăcia şi starea de degradare ce caracterizează capitala italiană, mai ales la periferii.

CRIMA DE LA RIMINI. Un judecător italian a respins cererea ca românul Dumitru David, care şi-a ucis fiica şi şi-a înjunghiat so­ţia, în gara din Rimini, să fie supus unui examen psihiatric – in­for­mea­ză Romagnaoggi. Cel mai pro­babil, procurorul care se ocupă de caz va cere judecarea imediată sa românului. La 8 august 2007, în gara din Rimini, Dumitru David (43 de ani) şi-a înjunghiat soţia şi fiica adolescentă. Fata a murit în drum spre spital. Românul s-a certat cu soţia, pentru că bă­nuia că aceasta îl înşală cu pa­tro­nul italian la care lucra ca menajeră, iar pe fiica o bănuia că de adulter.

 

PAPA ÎI REPROŞEAZĂ LUI VELTRONI. Papa Benedict al XVI-lea i-a reproşat miercuri primarului Romei, Walter Veltro­ni, sărăcia şi starea de degradare ce caracterizează capitala italiană, mai ales la periferii. “Un eveniment tragic, ca cel al uciderii la Tor din Quinto a Giovannei Reggiani, a pus brusc oraşul nostru nu numai în faţa problemelor de siguranţă, dar şi în faţa gradului grav de degradare a anumitor zone din Roma”, a spus suveranul Pontif, amintind de cazul Mailat. Papa a cerut să fie luate măsuri concrete şi a atras atenţia că preţurile la chirii, lipsa locurilor de muncă, salariile mici fac ca viaţa să fie foarte grea pentru foarte multe persoane şi familii.

 

MORT LA MUNCĂ. Un muncitor român de 26 de ani a mu­rit joi seară în timp ce lucra la re­no­varea unui hotel din Palma de Mallorca, informează Terra Es­pa­ña. Românul a căzut de pe o sche­lă, de la o înălţime de aproximativ un metru, iar în urma im­pactului cu solul a suferit un traumatism cranian. În pofida efortu­ri­lor angaja­ţilor hotelului şi a med­i­ci­lor so­si­ţi la faţa locului, românul nu a mai fi putut fi salvat. Tânărul avea per­m­is de muncă pentru Spa­nia şi lucra legal la firma care renova hotelul.

 

COPII, HOŢI LA BĂNCI. Po­liţia spaniolă a arestat patru ti­ne­ri români, dintre care trei mi­no­ri, în oraşul Lleida (Catalunia, nord-est), care au furat din trei bănci, informează Mediafax, ci­tând presa iberică. Cei patru pre­tin­deau, pentru a distrage atenţia, atunci când operau, că au deficien­ţe mentale şi auditive. Tinerii au comis furturi în bănci din loc­a­li­tă­ţile Alguaire, Balaguer şi Tarrega, din provincia Lleida. Potrivit po­li­ţiei, minorii intrau în bancă şi, în timp ce distrăgeau atenţia persoa­nelor dinăuntru, cel de-al patrulea tânăr sustrăgea plicuri cu bani.

 

REPATRIEREA CADA­VRE­­LOR. Autorităţile locale din Bacău şi aosciaţii româneşti din Ita­lia se implică în repatrierea ca­da­vrelor celor două tinere, de 20 şi respectiv 21 de ani, găsite cu gâtul tăiat, în urmă cu o săptămână, într-un hotel din Roma, in­for­mea­ză Mediafax. Tatăl uneia dintre tinere a cerut ajutorul primarului din satul băcăuan Valea Seacă pen­t­ru a-şi aduce fata acasă. “Părinţii fetei se tem ca ea să nu fie înmormântată la Roma” a declarat subprefectul de Bacău.

×
Subiecte în articol: diaspora