x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Sep 2006   •   00:00
ULTIMUL DISCURS. Premierul britanic, Tony Blair, a sustinut ieri ultimul sau discurs, in calitate de lider al laburistilor, la Congresul anual al partidului sau. Reuniunea, desfasurata la Manchester, s-a vrut un test pentru succesorul premierului in varsta de 53 de ani, care s-a aflat in fruntea guvernului de la Londra timp de zece ani, comenteaza presa britanica. Blair, aflat in centrul unor dispute interne si al unor critici dure pe marginea razboiului din Irak, a reusit sa piarda sustinerea celor mai apropiati oameni ai sai.

PILOTI IN GREVA. Compania Swiss European Airlines, preluata de Lufthansa, a fost nevoita sa anuleze 120 de zboruri din cauza unei greve neanuntate a pilotilor sai. Compania anuntase, initial, anularea a numai 40 de zboruri. Un numar de 260 de piloti care se afla in greva lucreaza pentru Swiss European Airlines, in timp ce reteaua intercontinentala numara 703 piloti.

DEZVALUIRI. Un cunoscut cleric polonez a indicat ieri numele a circa 40 de preoti despre care a afirmat ca au fost spioni ai serviciilor secrete in timpul regimului comunist. Parintele Henryk Jankowski, care a luat parte la marsurile prodemocratie ce au determinat indepartarea de la putere a regimului comunist in 1989, a citit numele cu voce tare, dupa studierea arhivelor fostelor servicii secrete. "Am fost socat de ceea ce am vazut in aceste dosare", a spus el.

×
Subiecte în articol: externe