x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    19 Ian 2008   •   00:00

19 ianuarie 2008



PROCES - Cazul Mailat – cercetări în ţară
Apărătorul lui Romulus Mailat, românul de etnie romă acuzat de uciderea italiencei Giovanna Reggiani, a cerut extinderea cercetărilor în acest caz în România, informează ASGmedia. "Dovezile împotriva clientului meu continuă să evidenţieze presupusa sa vinovăţie, dar sunt încă şi dubii serioase şi din această cauză cercetările continuă în România", a declarat apărătorul. Avocatul va propune interogarea unor persoane care au locuit în acceaşi tabără cu Mailat, dar au fost repatriate în România. Familia lui Mailat (foto) s-a întors în ţară la câteva zile de la uciderea italiencei.


SPANIA - Români bănuiţi de răpirea fetiţei
Familia unei fetiţe de 5 ani din localitatea spaniolă Huelva crede că micuţa ar fi fost răpită, în urmă cu aproape o săptămână, de imigranţi români, care au acţionat "din invidie sau răzbunare", potrivit El Mundo. Părinţii cred că dispariţia lui Mari Luz Cortes este legată de un incident cu o piaţă ambulantă pe care o administrează familia. Tatăl micuţei spune că doi străini au venit să ceară de lucru în această piaţă şi că i-a refuzat, iar aceştia s-ar fi răzbunat răpind-o pe fată.


ACUZAŢII - Au agresat o colegă
Un italian şi doi români în vârstă de 14 ani sunt acuzaţi că au agresat sexual o colegă, potrivit Il Messagero. Victima, în vârstă de 15 ani, elevă, s-a plâns profesorilor şi apoi poliţiştilor că cei trei au atras-o într-un loc mai ascuns din şcoală şi au atins-o în zonele intime. Băieţii ar fi filmat cele întâmplate şi au ameninţat-o pe fată că vor publica înregistrarea pe internet dacă vor fi denunţaţi. Adolescenta ar fi scăpat doar după ce a strigat după fratele ei, elev la aceeaşi şcoală.


VENEŢIA - A încercat să-i salveze pe italieni
Un român se află în spital, după ce s-a intoxicat încercând să salveze doi muncitori italieni din cala unei nave panameze acostată în portul veneţian Paorto Marghera, informează Reuters Italia. Muncitorii italieni, care intraseră în cală pentru a descărca soia, n-au mai putut fi însă salvaţi. Ei au murit în urma intoxicării cu substanţele folosite pentru a scăpa soia de paraziţi. Vasul a fost sechestrat, iar sindicatele din Italia au iniţiat o grevă în porturi, pentru a atrage atenţia Guvernului asupra numeroaselor accidente de muncă petrecute în ultimul timp.

×
Subiecte în articol: diaspora