x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Ian 2008   •   00:00

26 ianuarie 2008



La quot;muncaquot; - Furau masline cu camionul
Garda civila spaniola a retinut 13 romani, opt barbati si cinci femei, pe care i-au surprins furand masline in apropierea oraselor Guadiana, Mirandilla si Valverde de Mrida, informeaza Extremadura al Diacute;a. Unii dintre romani au fost prinsi in timp ce quot;recoltauquot; masline, iar altii in timp ce transportau quot;recoltaquot; cu un camion. Campania de quot;culesquot; masline a hotilor se desfasura in plina zi. 700 kilograme de masline au fost recuperate si impartite pagubitilor.


MAREA BRITANIE - De cinci ori mai multe infractiuni
Numarul de infractiuni comise de grupurile organizate de romani pe teritoriul Marii Britanii a crescut cu 530%, de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, informeaza Mediafax, citand Daily Express. Imigrantii romani sunt autorii unor delicte cu pagube de 1,3 miliarde de euro. Tot romanii sunt autorii a cel putin trei crime comise anul trecut in Londra. Zeci de copii-sclavi din Romania au fost eliberati joi in orasul britanic Slough. O grupare formata din romani ii folosea pe micuti la cersit si la furat. Cel mai mic dintre copii avea mai putin de 1 an.


DESCOPERIRE - Copii-sclavi si la Torino
Obligati sa traiasca si sa munceasca in adaposturi subterane si sa sufere pedepse si batai acestea erau conditiile in care erau tinuti, pur si simplu in sclavie, mai multi romani, o parte dintre ei minori. Potrivit Il Tempo, o banda formata din 13 romani, hoti de cupru, ii adusese de la Resita in Italia. Copiii dormeau, mancau si munceau ca sa scoata cupru din diversele suporturi care fusesera furate. Nici un copil nu putea iesi din tunel decat dupace-si indeplinea norma de lucru impusa de capul retelei. Minorii care se revoltau sau incercau sa fuga erau legati si batuti.


SPANIA - Au exploatat 200 de compatrioti
Garda Civila din Ciudad Real a retinut o banda de romani care isi exploatau compatriotii, dupa ce ii pacaleau sa vina in Spania, sub pretextul ca le vor gasi un serviciu bine platit, informeaza El Dia de Ciudad Real. Banda era compusa din sase membri ai aceleiasi familii. Acestia dadeau anunturi in ziarele romanesti, in care promiteau salarii de 1.500 de euro pe luna si cazare la o ferma. Ajunsi in Spania, romanii erau trimisi sa locuiasca la gramada in corturi si sa munceasca pentru exploatatori.

×
Subiecte în articol: diaspora romani