x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    09 Feb 2008   •   00:00

9 februarie 2008



SPANIA- Dispărut de pe o ambarcaţiune
Un tânăr român în vârstă de 18 ani a dispărut joi, după ce s-a aruncat de pe o ambarcaţiune în derivă, la doi kilometri de plaja din Retamar, în Almeria, a anunţat Publico, citând EFE. Un vas de pescuit a salvat alte două persoane care se aflau în ambarcaţiune. Una din ele este o româncă de 16 ani, însărcinată. Românul dispărut s-a aruncat în apă după ce ambarcaţiunea a suferit stricăciuni din cauza furtunii şi a fost purtată în larg de curenţi. Tânărul este căutat de Garda Civilă şi Paza de coastă, inclusiv cu un elicopter.


CONDAMNARE - Şi-a ucis partenerul homosexual
Un român a fost condamnat în Italia la 18 ani de închisoare pentru uciderea, în martie 2007 în apropiere de Roma, a partenerului său homosexual, informează Mediafax citând APcom. George Alin Chişereu (24 de ani) l-a ucis în martie 2007 pe italianul Roberto Chiesa cu cinci lovituri de cuţit. Italianul a fost găsit mort în apartamentul său de la periferia Romei. Potrivit poliţiei, crima a fost săvârşită după un raport de tip homosexual. Procurorii ceruseră o pedeapsă de 20 de ani.

ÎN "CIZMÅ" - Arestaţi pentru două violuri
Trei cetăţeni români şi un belarus au fost arestaţi în orăşelul italian Cerignola (regiunea Puglia, din sud) sub acuzaţia de a fi comis două violuri în grup, informează Mediafax, citând Adnkronos. Ei sunt acuzaţi că au violat două femei după ce le-au sechestrat, le-au bătut şi le-au ameninţat cu pistolul. Una din ele a fost răpită de pe stradă, fiind violată timp de mai multe ore. În afara celor două violuri, cei patru imigranţi sunt suspectaţi de comiterea unor furturi.


ADOPŢIE - Nici un vinovat de moartea copilului
Un copil român adoptat, împreună cu fratele său geamăn, de un cuplu din Irlanda de Nord a murit în 2000, după ce a suferit cel puţin 16 fracturi grave, dar nimeni nu a fost acuzat de moartea lui, informează BBC, citat de Mediafax. David Briggs a murit în octombrie 2000, la doar 14 luni. La două săptămâni, fratele său geamăn, Samuel, a suferit o fractură de craniu în mâinile tatălui adoptiv. Tatăl a fost închis un an pentru rănile provocate lui Samuel. El nu a fost însă acuzat de uciderea lui David.

×
Subiecte în articol: diaspora