x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Feb 2008   •   00:00

16 februarie 2008



TRAFIC - 3,5 tone de haşiş, opt arestări
Poliţia şi vameşii spanioli au prins o reţea de traficanţi de droguri formată din opt persoane, între care trei români, şi au făcut o captură de 3,5 tone de haşiş, informează AFP. Reţeaua era alcătuită din spanioli, marocani şi români. Drogurile erau introduse în Spania cu bărci pneumatice în regiunea plajelor din Huelva (în sud). Haşişul era apoi distribuit în toată ţara. Spania este una dintre principalele porţi de intrare în Europa a haşişului provenind din Maroc sau a cocainei fabricate în America Latină.


CORDOBA - Părinţi şi copii – hoţi de măsline
Garda Civilă spaniolă a reţinut la Aguilar de la Frontera (provincia Cordoba) opt români, pe care i-au surpins când încercau să părăsească o livadă cu o pradă de 1.400 de kilograme de măsline, informează 20 Minutos. Grupul era însoţit de patru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani. Românii cărau măsline cu mai multe furgonete şi au încercat să fugă când au fost interceptaţi de Garda Civilă, însă fără succes. Tot grupul locuia într-o casă închiriată în oraşul Cabra.


VALENCIA - Furau portocale cu tona
Poliţia locală din Algemesí (comunitatea Valenciana) a reţinut şase români, după două operaţiuni în care au confiscat 1.660 de kilograme de portocale furate dintr-o livadă din apropierea oraşului, informează Las Provincias. Românii operau cu două furgonete. Autorităţile locale au decis să ia măsuri de pază speciale pentru a împiedica furtul de portocale, care creşte de la an la an, în localitate.


LANSARE - Ghidul românului în Marea Britanie
La împlinirea a doi ani de existenţă, ziarul Român în UK a lansat "Ghidul românului în UK", primul îndrumar de acest gen apărut în Marea Britanie, informează Romania Global News. Ghidul se adresează atât românilor aflaţi pe teritoriul britanic, cât şi celor care au intenţia să emigreze în regat. Nou-lansatul ghid este structurat pe capitole, din care amintim: Viaţa în UK, Piaţa muncii, Bancă, Asigurări, Telecomunicaţii, Transfer de bani, Familia în UK, Educaţia, Timp liber, Căsătoria în UK, Utile în comunitatea românească din UK. "Ghidul românului în UK" îşi propune să ajute cetăţenii români interesaţi să înţeleagă mai uşor şi mai bine sistemul legislativ şi practicile din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: diaspora