x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

27 Feb 2007   •   00:00
REVOLTA GENERALILOR. Mai multi generali si amirali din armata SUA intentioneaza sa demisioneze in cazul in care Washingtonul va lansa un atac asupra Iranului, noteaza presa britanica, citata de Mediafax. Prin acest gest, ei si-ar exprima protestul fata de ceea ce considera drept un atac irational. O revolta a generalilor la o scara atat de mare va fi fara precedent. "Generalii americani de obicei stau si lupta pana cand sunt concediati", a declarat o sursa de la Pentagon.

S-AU INTORS. Numerosi ofiteri ai fostei politii politice din Cehoslovacia (StB) au continuat sa lucreze pentru serviciul militar ceh de contraspionaj pana in 2003, pe baza unor certificate false ce atestau ca nu colaborasera cu StB, relateaza pagina online a agentiei CTK, preluata de Mediafax. "A fost greu sa ii eliminam. Au abuzat de toate contactele posibile, inclusiv de influenta guvernului si a deputatilor", explica Miroslav Krejcik, directorul serviciului militar de contraspionaj din Cehia.

ATAC LA PRESA. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat ieri ca presa occidentala duce o campanie regizata impotriva Rusiei. "Chiar daca nu suntem sustinatori ai teoriei conspiratiei, pot vedea ca este vorba despre o campanie in toata regula", sustine Lavrov. "Campania impotriva noastra are loc chiar cand Rusia a inceput sa devina mai puternica, atunci cand devine independenta financiar", a spus oficialul rus.

×
Subiecte în articol: externe