x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    25 Mar 2008   •   00:00

25 martie 2008: Sofia le-a pregătit bul­ga­rilor cu studii superioare aflaţi la muncă în străinătate o ofertă tentantă, informează publicaţia online Standart News.

HILLARY, ŞANSE TOT MAI MICI. Partidul Democrat american este supus presiunilor pentru a desemna rapid candidatul la alegerile prezidenţiale, în contextul în care, din punct de vedere matematic, sunt şanse mi­nime ca Hillary Clinton să obţină în­vestitura colegilor săi pentru a partici­pa la cursa prezidenţială, informează AFP, citată de Mediafax. Campania de­vine tot mai dură cu câteva săptă­mâni înaintea scrutinului crucial din Pennsylvania (nord-est), unul dintre ultimele tes­te care vor decide cine îl va înfrunta pe republicanul John McCain în noiembrie.

 

OFERTĂ PENTRU IMIGRANŢI. Sofia le-a pregătit bul­ga­rilor cu studii superioare aflaţi la muncă în străinătate o ofertă tentantă, informează publicaţia online Standart News. Autorităţile de la sud de Dunăre încearcă să-i convingă pe oameni să se întoarcă acasă oferindu-le bani pentru deschiderea unei afaceri proprii în

Bulgaria, precum şi o locuinţă. Cei care nu doresc să fie proprii stăpânii se pot angaja pentru salarii lunare de 4.000 de leva, adică aproximativ 2.052 de euro, potrivit Standart News, care citează informaţii obţinute din raportul guvernamental “Strategia Naţională pentru Migraţie şi Integrare‘‘. Repre­zentanţele diplomatice ale Sofiei în alte ţări vor deschide birouri de informare speciale, unde vor fi pre­zentate şi locuri de muncă în Bulgaria.

 

KOSOVO. Recunoaşterea, de către autorităţile de la Sofia, a statului Kosovo va costa Bulgaria aproximativ 340 de milioane de euro, a estimat ministrul Economiei şi Energiei, Peter Dimitrov, citat de presa de la sud de Dunăre. Potrivit oficialului bulgar, scenariul este posibil doar în cazul în care exporturile Bulgariei vor scădea până la nivelul celor din 2006, iar investitorii sârbi îşi vor retrage afacerile din Bulgaria.

 

MOARTE SUSPECTĂ. Un om de ştiinţă al Ministerului britanic al Apărării a murit în timpul unui experiment secret al unei echipe de experţi anglo-americani, în urmă cu aproximativ şase ani, cauza morţii sale fiind ascunsă de autorităţi, informează ziarul The Guardian, preluat de Mediafax. Omul de ştiinţă Terry Jupp a luat foc în timpul proiectului de antitero­rism al cărui scop era să afle informaţii despre capacitatea Al-Qaeda de a produce bombe. Procurorii au intenţionat să-l acuze pe managerul lui Jupp de malpraxis, dar acuzaţiile au fost retrase, iar aceştia au motivat că subiectul era “prea sensibil‘‘ pentru a fi dezbătut în faţa justiţiei.

×
Subiecte în articol: externe