x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00

BOMBå LA CAPITOLIU. O camionetă în care se afla o bombă a fost lăsată în faţa Capitoliului timp de trei săptămâni, dup

BOMBå LA CAPITOLIU. O camionetă în care se afla o bombă a fost lăsată în faţa Capitoliului timp de trei săptămâni, după ce poliţia americană l-a arestat pe şofer, pentru că avea la el o armă încărcată şi o sabie, scrie Daily Telegraph.  El le-a declarat poliţiştilor din Washington că mergea la Curtea Supremă, unde avea un proces. Dar poliţiştii au descoperit dispozitivul exploziv abia după trei săptămâni, când au venit cu mandat de percheziţie ca să inspecteze camionul aflat în parcarea guvernului. Geniştii au deschis o anchetă, pentru a vedea de ce dispozitivul exploziv, compus dintr-o cutie de praf de puşcă legată la una de gloanţe, nu a fost descoperit o dată cu arestarea.

 

72 DE ORE. Premierul irakian Nuri al-Mariki le-a dat membrilor miliţiilor şiite Moqtada Sadr un ultimatum de 72 de ore pentru a depune armele. “În caz contrar, se vot confrunta cu cele mai severe sancţiuni”, a declarat ministrul. Decizia lui intervine după luptele izbucnite în Basra, între forţele irakiene şi miliţiile şiite, soldate cu 40 de morţi şi peste 200 de răniţi.

 

BUSH Då BANI. Preşedintele american George Bush a permis acordarea unui ajutor financiar, de sute de milioane de dolari, Pakistanului, ca sprijin în combaterea terorismului. Casa Albă a declarat că măsura “continuă cooperarea crucială” a SUA cu noul guvern de la Islamabad, dominat de opoziţia democratică.

×
Subiecte în articol: externe