x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Sep 2006   •   00:00
PROPUNERE - Presedinta Letoniei, in locul lui Kofi?
Estonia, Letonia si Lituania au inscris-o pe presedinta Letoniei, Vaira Vike-Freiberga (foto), in competitia pentru functia de secretar general al Organizatiei Natiunilor Unite, relateaza AFP. In cazul in care va castiga, Vike-Freiberga il va succeda pe actualul secretar general, Kofi Annan, incepand din ianuarie 2007.

ATELIERE CULTURALE - Romania, in dialogul intre religii
In urma unei propuneri lansate de presedintele francez, Jacques Chirac, Romania este interesata sa participe la dialogul intre religii, a declarat ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, informeaza Mediafax. Seful diplomatiei romane s-a referit la propunerea de infiintare a unui forum de dialog intre religii in regiunea mediteraneana, sub forma unor ateliere culturale. Primul atelier de acest gen a inceput la Paris, la 14 septembrie. Urmatoarele orase care vor gazdui astfel de ateliere culturale sunt Sevilla si Alexandria. Romania se raliaza acestei propuneri, deoarece un dialog similar trebuie lansat si in regiunea pontica, a afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

MIRAJUL UE - Multi moldoveni vor cetatenie romana
Peste 80.000 de cetateni din Republica Moldova au aplicat pentru obtinerea cetateniei romane in ultimele trei saptamani, in speranta ca vor reusi sa emigreze in Marea Britanie, relateaza cotidianul Mail on Sunday. Dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, cetatenia romana le va permite acestora sa calatoreasca liber prin statele membre, inclusiv in Marea Britanie, sustine publicatia britanica.

CLASAMENT - Bulgarii, cei mai saraci din Uniune O data intrata in Uniunea Europeana, Bulgaria va deveni cel mai sarac stat din comunitate, conform unei analize Reuters, relateaza Sofia Echo. Produsul Intern Brut pe cap de bulgar va fi de trei ori mai mic decat al restului cetatenilor din statele europene. Comparativ cu anul 2001, salariile au crescut in Bulgaria cu 40%, dar aproape jumatate din populatie inca traieste cu mai putin de doi euro pe zi, subliniaza Reuters.

NOUA ZEELANDA - Roman batut si jefuit
Un roman, in varsta de 36 de ani, aproape ca a fost lasat fara suflare sambata dimineata, dupa ce a fost atacat de doi necunoscuti. Gheorghe Simion se afla aseara la sectia de terapie intensiva la Spitalul Middlemore din localitatea Mangere, in Noua Zeelanda. Potrivit politiei, barbatul a fost batut si jefuit. Autorii atacului, care au reusit sa fuga de la locul faptei cu un autoturism, nu au fost gasiti inca, dar ancheta politiei este in plina desfasurare, scrie publicatia Stuff.

×
Subiecte în articol: externe