x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Apr 2008   •   00:00

16 aprilie 2008:Fostul preşe­din­te american Jimmy Carter, care intenţionează să aducă la masa dialogului gruparea Hamas şi Si­ria, a fost împiedicat de auto­ri­tă­ţile israeliene, care nu i-au dat au­to­rizaţie să meargă în Fîşia Gaza

SABOTAT. Fostul preşe­din­te american Jimmy Carter, care intenţionează să aducă la masa dialogului gruparea Hamas şi Si­ria, a fost împiedicat de auto­ri­tă­ţile israeliene, care nu i-au dat au­to­rizaţie să meargă în Fîşia Gaza, controlată de islamişti, informează AFP. La Rammalah, Carter urma să se întîlnească cu mai multe personalităţi, între care şi fostul vicepremier Naser Shaer, care aparţine grupării Hamas. Casa Albă nu este de acord cu iniţiativa lui Carter de a deschide un dialog cu Hamas, considerată grupare teroristă de Casa Albă, şi de a media conflictele acesteia cu terţii. 

 

DIZGRAŢIE. UE nu poate conta pe sprijinul noului premier ita­lian, Silvio Berlusconi, în re­zolvarea marilor dosare europene privind lupta împotriva criminalităţii şi transparenţa financiară, a declarat liderul socia­liş­tilor europeni din PE, Martin Schulz. În 2003, Berlusconi l-a numit “comandant” de lagăr de nazist, pentru că Schulz îi criticase politica.  

×
Subiecte în articol: externe