x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Sînziana Stancu    |    22 Aug 2008   •   00:00

22 august 2008:Senatorul republican John McCain, candidat la Casa Albă în alegerile din luna noiembrie, nu a ştiut să le răspundă ziariştilor cînd ei l-au întrebat cîte proprietăţi deţine împreună cu soţia lui, Cindy.


McCain nu ştie cîte case are
Senatorul republican John McCain, candidat la Casa Albă în alegerile din luna noiembrie, nu a ştiut să le răspundă ziariştilor cînd ei l-au întrebat cîte proprietăţi deţine împreună cu soţia lui, Cindy. McCain s-a bîlbîit, apoi le-a spus ziariştilor că ar face mai bine să îi întrebe pe consilierii lui, ca să capete un răspuns exact. Informaţiile sînt însă neconcordante, publicaţia Politico descoperind că McCain şi Cidy au, în total, patru case, în timp ce revista Newsweek, şapte. În ultimele săptămîni, democraţii au luat peste picior stilul de viaţă fără griji al senatorului republican, în replică la descrierea de către tabăra lui McCain a stilului de viaţă "elitist" al contracandidatului său, senatorul democrat Barack Obama.

 
Românii au avut de-a face cu piraţii în Golful Aden
O navă aparţinînd unei companii italiene, cu un echipaj format din 25 de marinari români şi doi italieni, a reuşit să scape joi dimineaţă de un atac al piraţilor în Golful Aden, în largul coastelor Somaliei, informează Mediafax. Mai multe ambarcaţiuni ale piraţilor, "cu intenţii ostile", s-au apropiat de nava-cisternă "Mare di Venezia", aparţinînd companiei italiene Gestione amatoriali Ravenna. Căpitanul navei italiene a reuşit să ia la timp măsurile necesare, schimbînd ruta spre coastele Yemenului. La scurt timp, piraţii au renunţat la atac, iar nava a reuşit ulterior să revină la traseul programat.


BULGARIA:OLAF aşteaptă Sofia cu rezultate concrete
Directorul Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), Franz-Hermann Bruner, care se află într-o vizită de două zile la Sofia, a anunţat că aşteaptă "rezultate" din partea Bulgariei în combaterea fraudelor şi deturnării fondurilor europene, informează AFP. "Avem nevoie să vedem rezultate clare şi tangibile în combaterea fraudelor şi corupţiei în Bulgaria, atît din punctul de vedere al aplicării procedurilor judiciare, cît şi al recuperării fondurilor europene", adaugă Bruner. În cel mai recent raport, Comisia Europeană a criticat dur eşecul Sofiei în combaterea corupţiei şi incapacitatea gestionării fondurilor europene, iar Bruxelles-ul a blocat fonduri structurale în valoare de 800 de milioane de euro.

 
GEORGIA:Teritoriile separatiste cer independenţa
Liderul regiunii separatiste Oseţia de Sud, Eduard Kokoiti, a cerut oficial Rusiei să recunoască independenţa autoproclamatei republici, informează AFP.
"Merităm să trăim într-o republică liberă", a declarat liderul separatist în faţa a mii de oameni strînşi în centrul capitalei republicii, Ţhinvali. El a denunţat "genocidul" comis de autorităţile de Tbilisi împotriva poporului Oseţiei de Sud. "Georgia nu este singura responsabilă. Ucraina şi Statele Unite sînt responsabile şi ele şi trebuie judecate pentru genocid", a afirmat Kokoiti.
Şi Abhazia i-a cerut Moscovei să-i recunoască independenţa, cu ocazia unui "congres naţional", la Sukumi, la care au participat zeci de mii de persoane. În replică, Tbilisi a denunţat riscul unei "colonizări" de către Rusia şi a precizat că "Rusia continuă să complice situaţia pe teren, ocupînd noi poziţii strategice în diferite părţi ale Georgiei". La rîndul său, Pentagonul a confirmat "mişcări minime" ale trupelor ruseşti în Georgia, adăugînd că nu s-a constatat nici o "retragere semnificativă" a acestora

×
Subiecte în articol: externe