x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

28 Aug 2008   •   00:00

28 august 2008:Senatorul de Illinois, Barack Obama, a fost desemnat oficial candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, devenind, la 47 de ani, prima persoană de culoare care are şanse de a fi aleasă preşedinte american.

TICKET DEMOCRAT. Senatorul de Illinois, Barack Obama, a fost desemnat oficial candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, devenind, la 47 de ani, prima persoană de culoare care are şanse de a fi aleasă preşedinte american. Obama a fost proclamat candidat prin aclamare, fosta sa rivală din alegerile primare, Hillary Clinton, fiind aceea care a propus acest mod de desemnare. La rîndul său, senatorul de Delaware, Joe Biden, a fost proclamat oficial drept candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA. Obama şi Biden vor efectua, la sfîrşitul săptămînii, un turneu prin statele cheie în alegerile prezidenţiale: Pennsylvania, Ohio şi Michigan, curtate şi de candidatul republican la preşedinţia SUA, John McCain. Săptămîna viitoare va debuta Convenţia republicană, în oraşele Minneapolis şi St. Paul din statul Minnesota.

 
CEA MAI PUTERNICĂ. Angela Merkel, cancelarul german, rămîne, pentru al treilea an consecutiv, cea mai puternică femeie din lume, potrivit unui clasament anual publicat de revista americană Forbes. Secretarul de stat american Condoleezza Rice coboară de pe poziţia a patra, în 2007, pe locul şapte, iar senatorul democrat Hillary Clinton, fostă candidată la învestitura pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite din partea Partidului Democrat, coboară de pe locul 25 pînă pe 28. Ocupanta locului doi este Sheila Bair, preşedinte al Corporaţiei pentru Asigurări ale depozitelor federale (FDIC).

 
PROTEST. Peste 200 de fermieri bulgari din industria laptelui s-au confruntat cu forţele de ordine în cadrul unui protest privind subvenţiile din agricultură, poliţiştii efectuînd mai multe arestări după ce protestatarii au încercat să ocupe clădirea Guvernului, relatează site-ul Novinite.com.        

Fondul de stat pentru Agricultură a promis fermierilor că subvenţiile vor fi plătite pînă la 8 septembrie.


INCENDIU. Circa 6.500 de persoane au fost evacuate pe o arie de trei kilometri în jurul depozitului de muniţie unde a izbucnit miercuri un incendiu, în apropiere de gara Lozovaia. Au fost mobilizaţi peste 1.500 de membri ai echipelor de intervenţie şi militari, numeroşi pompieri şi un elicopter. Exploziile au continuat pînă joi dimineaţă.

×
Subiecte în articol: externe