x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

17 Sep 2008   •   00:00

Bruxellesul a organizat ieri primul summit european dedicat romilor, în cadrul căruia oficiali cu rang înalt din toate statele membre UE şi reprezentanţi de seamă ai societăţii civile au căutat soluţii pentru o cît mai bună integrare şi ridicarea nivelului de trai al comunităţilor rome.



SUMMIT PENTRU ROMI
Bruxellesul a organizat ieri primul summit european dedicat romilor, în cadrul căruia oficiali cu rang înalt din toate statele membre UE şi reprezentanţi de seamă ai societăţii civile au căutat soluţii pentru o cît mai bună integrare şi ridicarea nivelului de trai al comunităţilor rome. Organizarea reuniunii este o iniţiativă a României exprimată în cadrul Consiliului, care a solicitat apoi Comisiei să realizeze această evaluare a situaţiei romilor din UE, pentru ca problema să poată fi reluată şi dezbătută la summit-ul european din decembrie.


GHID PENTRU ROMÂNI
Cetăţenii români care lucrează în Marea Britanie pot consulta un ghid cu informaţii complete legate de drepturile şi obligaţiile lor pe piaţa muncii din Regatul Unit. Lansarea a avut loc la sediul Institutului Cultural Român din Londra. Ghidul este în format bilingv şi cuprinde principalele prevederi ale legislaţiei muncii şi securităţii sociale, informaţii despre modul în care românii pot accesa piaţa muncii din Marea Britanie, dar şi contacte utile pentru imigranţi cu autorităţile române şi cu cele britanice.


DISPUTĂ
România a cerut ieri Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) să delimiteze spaţiile maritime care aparţin ei şi Ucrainei în Marea Neagră. România a arătat că soluţia de delimitare pe care o propune este una corectă şi în deplină conformitate cu prevederile în materie ale Dreptului internaţional, precum şi cu poziţia susţinută în timpul negocierilor bilaterale între România şi Ucraina, după cum se precizează într-un comunicat al Ministerului de Externe român, dat publicăţii ieri, în cea de-a doua zi a pledoariei împotriva Ucrainei.


ADIO COALIŢIE!
Coaliţia prooccidentală aflată la putere în Ucraina s-a destrămat, generînd o nouă criză politică în ţară, a anunţat ieri preşedintele Parlamentului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, citat de Mediafax. Potrivit acordului de coaliţie, Iulia Timoşenko urmează să îşi prezinte demisia şi să exercite funcţia de premier interimar pînă la formarea unui nou cabinet. Conflictele dintre Iuşcenko şi Timoşenko, cel mai probabil adversari în următoarea cursă prezidenţială,  din 2009 sau începutul lui 2010, s-au accentuat o dată cu conflictul ruso-georgian din august.

×
Subiecte în articol: externe