x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Sep 2008   •   00:00

20 septembrie 2008:Proaspăt aleasă, Tzipi Livni, noul lider al partidului aflat la putere în Israel, Kadima, luptă din greu pentru formarea unui nou guvern, pînă la sfîrşitul acestei luni, scrie BBC online.

ÎMPREUNĂ:Fonduri UE pentru România şi Ungaria
“Vrem să colaborăm în aşa fel şi să construim relaţii prin care să putem atrage împreună fonduri de la Uniunea Europeană. Dacă facem proiecte separate, avem şanse mai mici în accesarea fondurilor”, a declarat ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, care a făcut ieri prima sa vizită oficială la Tîrgu-Mureş, informează Agerpres. El a mai spus că doreşte realizarea unei zone economico-comerciale mari. “Dacă sîntem în UE, atunci să avem şi o Uniune Economică puternică comună în această zonă, în care nu doar ne concurăm, ci ne şi completăm reciproc.


ISRAEL:Luptă pentru unitate
Proaspăt aleasă, Tzipi Livni, noul lider al partidului aflat la putere în Israel, Kadima, luptă din greu pentru formarea unui nou guvern, pînă la sfîrşitul acestei luni, scrie BBC online. Presa israeliană îi dă puţine şanse lui Livni să formeze o nouă coaliţie de guvernămînt, deoarece principalul partener al acesteia, Partidul Muncii, urmăreşte altceva, şi anume, organizarea de alegeri anticipate. Al doilea partener de coaliţie, partidul evreilor ortodocşi, Shas, pune o condiţie foarte dură pentru a participa la noua guvernare, aceeea de a nu se negocia cu palestinienii în nici un fel soarta Ierusalimului. La criza politică actuală s-a ajuns în urma demisiei premierului Ehud Olmert, acuzat şi investigat pentru corupţie.


IMPACT:Frînă politică pe conducta de gaz
Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a declarat ieri că scandalul între ea şi preşedintele Victor Iuşcenko a provocat o gravă criză politică ce afectează negocierile pentru furnizara de gaze naturale, între Kiev şi Moscova, scrie AFP. Coaliţia prooccidentală din Ucraina este din nou în pragul colapsului, din cauza rivalităţilor şi neînţelegerilor dintre acelaşi preşedinte şi acelaşi premier, care au mai făcut un “mariaj” politic după Revoluţia Portocalie, încheiat după numai şapte luni cu “divorţ”. Scenariul se repetă acum.

×
Subiecte în articol: externe