x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Feb 2007   •   00:00
ATENTIONARE. Rusia a trimis ieri un mesaj extrem de dur Uniunii Europene, atentionand-o sa nu isi extinda interesele in spatiul postsovietic, pe motiv ca acesta face parte din sfera de influenta a Moscovei. "Daca doresc sa contribuie la identificarea unui mod eficient de solutionare a acestor conflicte, trebuie sa facem acest lucru impreuna, fara sa cream probleme reciproce si fara sa actionam pe la spate", a declarat Serghei Iastrzembski, reprezentantul special al presedintelui rus Vladimir Putin pentru relatiile cu UE.

VIENA. Austria a descoperit o retea de pornografie cu minori, in care sunt implicati cel putin 2.360 de suspecti din 77 de state, a declarat Guenther Platter, ministrul de Interne de la Viena. "Suspectii plateau pentru a vedea imagini in care erau prezentate cele mai oribile abuzuri sexuale cu minori", a declarat contrariat oficialul austriac. Filmuletele erau postate pe un site rusesc, insa erau parte a unui domeniu inregistrat in Austria. Printre cei care au platit pentru a vedea imaginile se afla studenti, pensionari, dar si angajati guvernamentali.

AFRICAN KORPS. Presedintele american George W. Bush a aprobat un plan al Pentagonului de infiintare a unui comandament militar in Africa, care sa conduca operatiunile militare de pe acest continent. Locatia bazei nu a fost stabilita, urmand ca americanii sa se cosulte cu liderii statelor africane, informeaza BBC.

×
Subiecte în articol: externe