x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

de Anca Aldea    |    22 Ian 2007   •   00:00
INFO

RECUNOSTINTA. Un alt donator al Partidului Laburist din Marea Britanie ar putea primi, din partea premierului Tony Blair, un titlu onorific in semn de recunostinta pentru "serviciile aduse". Potrivit presei, donatorul nu este nimeni altcineva decat controversatul om de afaceri indian Lakshmi Mittal care saptamana trecuta le-a donat laburistilor trei milioane de euro. Magnatul, cu afaceri si-n Romania, poate primi un loc in Camera Lorzilor in calitate de cetatean al Commonwealth-ului.

CLARIFICARI. Cancelarul german, Angela Merkel, i-a explicat ieri presedintelui rus, Vladimir Putin, pozitia Uniunii Europene in problema securitatii energetice. Intrevederea s-a desfasurat la doua saptamani dupa criza energetica dintre Minsk si Moscova. Merkel a calificat inacceptabila decizia Rusiei de a intrerupe petrolul spre Occident.

ALTE TRUPE. SUA au trimis alti 3.200 de militari in Irak pentru a participa la noul plan de securizare a Bagdadului. Aceasta este prima dintre cele cinci brigazi americane, formate in total din 17.500 de militari, pe care liderul de la Casa Alba a anuntat ca le va trimite in Irak in mai multe etape, in cadrul planului destinat luptei impotriva violentelor interconfesionale din Bagdad.

SEISM. Un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a zguduit ieri insula indoneziana Sulawesi, provocand serioase pagube materiale. Autoritatile au anuntat imediat aparitia riscului de tsunami (valuri seismice), dar alerta a fost ridicata cateva ore mai tarziu.

PLANETA VERDE. Incalzirea globala va avea un impact mult mai repede si mult mai distructiv decat s-a estimat pana acum, se arata intr-un raport al unei institutii interguvernamentale din Marea Britanie, scrie publicatia The Observer.

×
Subiecte în articol: externe