x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

18 Ian 2007   •   00:00

VICTIMA MEDICILOR. Liderul de la Havana, Fidel Castro, este victima a medicilor cubanezi care l-au tratat "necorespunzator", sunt de parere experti din SUA. Potrivit agentiei Reuters, preluata de Mediafax, doi specialisti in gastroenterologie la Spitalul Prezbiterian din New York si la Colegiul de Medicina Weill Cornell au declarat ca medicii lui Castro au gresit incercand sa evite o colostomie, dupa o operatie initiala de indepartare a unei parti din intestinul gros. "Au riscat, ceea ce nu a fost probabil, cea mai buna abordare", cred americanii.

DESTITUIBIL. Deputatii francezi au adoptat marti o reforma privind statutul penal al sefului de stat, care face posibila o procedura de destituire a presedintelui in cazul in care acesta nu se achita de prerogativele sale. Legiuitorii din camera inferioara a parlamentului au mentinut insa imunitatea penala in timpul exercitarii mandatului, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

PREMIERA IN PE. Aflati de doar trei zile in Parlamentul European in calitate de membri cu drepturi depline, eurodeputatii romani au "bifat" deja prima luare de cuvant. Astfel, primul si, deocamdata, singurul trimis al Romaniei care a vorbit in plenul de la Strasbourg este Marian Jean Marinescu, membru al grupului Popularilor Europeni. Marinescu s-a referit la prioritatile presedintiei germane a Uniunii, in prezenta cancelarului Angela Merkel.

×
Subiecte în articol: externe