x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

15 Ian 2007   •   00:00
BANI PENTRU ZOO. Englezii au donat peste 53.000 de euro pentru salvarea unor animale de la gradinile zoologice din Romania, care urmeaza a fi inchise. Banii au fost stransi in cadrul unei campanii organizate de cotidianul Daily Mail. Sume importante au venit din partea Organizatiei Mondiale pentru Protectia Animalelor si a asociatiei Born Free, iar donatiile continua, noteaza cotidianul. Saptamana trecuta, ziaristii englezi au relatat situatia dificila a animalelor, inclusiv a trei ursi de la Gradina Zoologica din Bucuresti. WSPA planuieste sa ii mute intr-un sanctuar dedicat ursilor in Muntii Carpati. (I.C.)

MITTAL, DONATOR. Miliardarul de origine indiana Lakshmi Mittal, patronul Mittal Steel Galati, a donat peste 10 milioane de euro Partidului Laburist, aflat la putere in Marea Britanie. Potrivit Sunday Times, Mittal, care este cel mai bogat om din Regatul Unit, doreste sa ajute partidul aflat aproape de ruina financiara dupa scandalul "bani contra titluri nobiliare". Donatia miliardarului le va permite laburistilor sa achite imprumuturile luate de la oameni de afaceri bogati inainte de alegerile generale de anul trecut. Mittal s-ar putea sa aiba probleme din cauza donatiei. In 2001, Marea Britanie a vuit la auzul vestii ca premierul Tony Blair l-a sprijinit in afacerea achizitionarii Sidex, dupa o donatie consistenta facuta partidului. (I.C.)

UNS CANDIDAT. Ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, a fost desemnat duminica oficial candidatul partidului de guvernamant Uniunea pentru Miscare Popolara (UMP, de centru-dreapta) la alegerile prezidentiale din Franta. Sarkozy a obtinut votul a 98,1% dintre participantii la congresul partidului. Votul ii permite ministrului de Interne sa-si lanseze oficial campania electorala pentru alegerile din aprilie-mai, unde o va avea ca principala adversara pe socialista Segolene Royal. (I.C.)

CHEMAT LA HAGA. Israelul l-ar putea da in judecata pe liderul iranian Mahmud Ahmadinejad la Curtea Internationala de la Haga pentru tentativa de genocid impotriva israelienilor, relateaza AFP. Initiativa le apartine oficialilor din Ministerul Afacerilor Externe, in semn de protest fata de declaratiile repetate ale lui Ahmadinejad, care a cerut ca Israelul sa fie ras de pe harta. (I.C.) OFERTA. Suedezii care detin site-ul de internet "The Pirate Boy", site de sharing, planuiesc sa isi cumpere propria lor "tara", pentru a evita legile de copyright ale legislatiei internationale. Compania s-a apucat de strans fonduri pentru a achizitiona prin licitatie "principatul Sealand", autoproclamat ca o mica natiune, infiintat de un britanic excentric in anii ’60, in Marea Nordului, pe o fosta platforma navala militara. (D.Z.)

×
Subiecte în articol: externe