x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

13 Ian 2007   •   00:00
RUSIA - Vladimir Putin, contra CEDO
Vladimir Putin (foto) a acuzat ieri Curtea Europeana a Drepturilor Omului, sustinand ca multe dintre deciziile sale sunt motivate politic. Presedintele rus a dat ca exemplu Protocolul 14 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului, menit sa simplifice si sa accelereze rezolvarea litigiilor in fata justitiei. Putin a criticat faptul ca Rusia a fost condamnata la CEDO in cazul Ilie Ilascu, intemnitat dupa un simulacru de proces, in Transnistria. .

SONDAJ - Nu au incredere in Bush
Noua strategie privind razboiul din Irak, prezentata zilele trecute de George W. Bush, nu i-a convins pe americani. Un sondaj realizat de CBS si citat de AFP arata ca numai 37% dintre persoanele interogate au aprobat planul liderului american si trimiterea a peste 20.000 de militari suplimentari pentru a securiza Irakul. Dintre participantii la cercetare, 49% sunt circumspecti cu privire la victoria in razboi.

ANTIFOAMETE - Iepuri-gigant pentru coreeni
Un pensionar din estul Germaniei care creste iepuri de dimensiunea unui catel a fost rugat de reprezentantii Coreii de Nord sa ii ajute sa infiinteze o crescatorie de iepuri-giganti pentru a compensa lipsa de hrana cu care se confrunta tara comunista, relateaza site-ul Spiegel.de, citat de Mediafax. Iepurii cantaresc in jur de 10 kilograme fiecare.

×
Subiecte în articol: externe