x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

12 Ian 2007   •   00:00

CRIMA SUSPECTA. Iuri Golubev, unul dintre fondatorii fostului gigant rus Iukos, alaturi de Mihail Hodorkovski, a fost gasit mort in apartamentul sau din Londra. Politia britanica investigheaza cazul, insa pana acum nu exista nici o pista certa. Golubev a fost unul dintre cei mai longevivi parteneri de afaceri si prieteni ai lui Hodorkovski. Dupa ce Kremlinul a distrus companiile detinute de oamenii de afaceri grupati in jurul lui Hodorkovski, Golubev s-a refugiat in Marea Britanie, de teama unei razbunari din partea autoritatilor ruse. (GDR)

PREMIERA. Pentru prima oara dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial, Japonia are un Minister al Apararii. Premierul Shinzo Abe (foto) a inaugurat ministerul, la 60 de ani de la desfiintarea acestei institutii. Din 1947 si pana in prezent, armata japoneza a fost o extensie a politiei nationale. Japonia se afla in plina redefinire a propriilor strategii, nemaiavand nevoie de nici o lege speciala pentru a trimite trupe in zonele fierbinti.

BANCNOTE CU DROG. Un studiu realizat pe bancnotele care circula in Irlanda a aratat ca toate au urma de cocaina, informeaza BBC. Studiul a fost realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Dublin, care au folosit un echipament care poate detecta si cele mai mici urme de substante straine.

Din cele 45 de bancnote utilizate, toate aveau urme de cocaina. Ceea ce i-a surprins pe cercetatori este ca o parte dintre bilete aveau urme foarte puternice de drog, de unde ar putea rezulta ca au fost folosite la inhalarea cocainei. Consumul de cocaina a crescut in ultimii ani in Iralnda, in paralel cu cresterea economica fara precedent din aceasta tara. (GDR)

×
Subiecte în articol: externe