x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

11 Ian 2007   •   00:00

EXPUSI LA URANIU. Cel putin 200 de militari italieni, membri ai fortelor de mentinere a pacii din Bosnia si Kosovo, sunt grav bolnavi, pentru ca au fost expusi munitiilor pe baza de uraniu saracit, anunta BBC. Nici copiii ai caror parinti au servit in aceste trupe nu au scapat de probleme. Nu putini sunt cei care s-au nascut cu invaliditati.

ANCHETABIL. Premierul israelian Ehud Olmert ar urma sa fie anchetat intr-un caz penal referitor la privatizarea bancii Laumi, a relatat marti seara postul israelian de televiziune Canal 10, preluat de AFP. Ministerul Justitie, prin purtatorul sau de cuvant, a considerat insa ieri ca publicarea acestor informatii este "prematura". (D.Z.)

GENEROS. Igor Smirnov, liderul provinciei separatiste Transnistria, este dispus sa isi imparta competentele cu viitorul sef al Guvernului, functie care urmeaza sa fie creata in viitorul apropiat, relateaza BASA-press, preluata de Mediafax. In prezent, Smirnov detine si functia de presedinte, dar si pe cea de sef al Executivului de la Tiraspol. (I.C.)

ELVETIA. Ministrul elvetian al Economiei a criticat favorurile fiscale de care se bucura cetatenii straini stabiliti in Tara Cantoanelor. "Daca un cetatean are un venit de doua milioane de euro pe an, fie el cetatean elvetian sau al altei tari, trebuie sa i se aplice un tratament egal cu cel aplicat elvetienilor", a spus ministrul Doris Leuthard. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe