x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Ian 2007   •   00:00
ZOO - Campanie britanica pentru Baneasa
Ziarul britanic Daily Mail a lansat o campanie de salvare a animalelor din Gradina Zoologica de la Baneasa (foto). Cotidianul noteaza ca aderarea la UE va duce la inchiderea multora dintre cele 36 de gradini zoologice din Romania, care nu se afla la standardele din Vest, iar animalele risca sacrificarea. Gradina ZOO de la Timisoara a fost deja inchisa, iar autoritatile au oferit pasarile ca hrana pentru saracii din oras, leul a fost otravit, iar ursul - impuscat, mai scrie Daily Mail. (Anca Aldea)

INCIDENTE - Miros de gaze in Manhattan
New York-ul a fost paralizat ieri pentru cateva ore din cauza prezentei suspecte a mirosului de gaz natural in unele zone ale orasului, printre care si Manhattan. Autoritatile au demarat investigatii referitoare la originile incidentului. Paralel cu aceasta, circulatia feroviara a fost restrictionata partial in statele New York si New Jersei datorita scurgerilor de gaze resimtite in zona raului Hudson si in Manhattan, dupa cum relateaza Reuters. Autoritatile inca nu identificasera ieri cauzele incidentului.

INOVATIE - "Ai cam PLUTit-o, prietene!"
Dupa ce planeta Pluto a fost anul trecut declarata nedemna de titulatura ei, lasand sistemul solar fara cel de-al noualea corp ceresc, improvizatorii de cuvinte noi in engleza au mai scornit un verb ("to pluto"), care se traduce aproximativ in romana cu "a fi retrogradat", a pierde din statut. Societatea Americana de Dialecte, forumul abilitat pentru aprecieri lingvistice, a declarat aceasta formulare "cuvantul anului 2006", fiind a 17-a oara cand societatea se pronunta in astfel de chestiuni, relateaza BBC. (Delia Zahareanu)

VIDIN - CALAFAT / Podul, facut de spanioli
Compania spaniola de constructii Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a castigat licitatia pentru construirea Podului Vidin - Calafat intre Bulgaria si Romania, valoarea contractului fiind de 116 milioane de euro. Constructia podului este in responsabilitatea autoritatilor bulgare, iar procesul de selectie a durat doi ani. Lucrarile de constructie urmeaza sa inceapa anul acesta, in luna mai, vor fi finalizate pana la mijlocul anului 2010. Ministerul Roman al Transportului a anuntat ca anul acesta va demara exproprierile in zona unde va fi construit podul. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: externe