x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

08 Ian 2007   •   00:00
PLANURI SECRETE. Israelul planuieste in secret distrugerea uzinelor iraniene de imbogatire a uraniului prin atacuri cu arme nucleare tactice, au afirmat surse militare israeliene, citate de Sunday Times. Potrivit surselor citate, doua unitati ale aviatiei israeliene se antreneaza in acest sens. Oficialii israelieni au dezmintit insa toate informatiile din presa britanica si le-au calificat drept "absurde".

NU-L VREA PE SARKO. Premierul francez, Dominique de Villepin, a anuntat ca nu va sustine candidatura ministrului de Interne, Nicolas Sarkozy, la alegerile interne ale partidului, programate pentru 14 ianuarie pentru desemnarea candidatului dreptei pentru prezidentialele din primavara acestui an, relateaza AFP. Villepin, colaborator apropiat al presedintelui Jacques Chirac si rival politic al lui Sarkozy, a declarat ca nici nu va participa la vot.

CONTRACTUL MERGE. Arabia Saudita va incepe sa primeasca avioane Eurofighter, livrate de firma britanica BAE Systems, a declarat printul mostenitor saudit, Sultan ben Abdel Aziz. Potrivit AFP, printul nu a facut nici o referire la polemica provocata de ancheta britanica privind plata ilegala a unor sume importante in cadrul unui contract de aparare incheiat intre Londra si Riyad in anii ‘80. Recent, autoritatile de la Londra au pus capat unei controversate anchete care punea in pericol derularea contractului.

×
Subiecte în articol: externe