x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

06 Ian 2007   •   00:00
INTERNET - Hacker roman la Loteria bulgara
Site-ul Loteriei Nationale bulgare a fost luat cu asalt joi spre vineri noaptea de catre un hacker roman care era in cautarea numerelor norocoase pentru marea extragere, relateaza publicatia The Sofia Weekly. Infractorul, a carui varsta autoritatile au estimat-o la 17 ani, s-a intitulat "Tufo-X" si a lasat o poza a sa ca suvenir pe site-ul respectiv. Totodata, el a modificat si continutul primei pagini, taind accesul catre sub-domeniile cuprinse in site.

RADIOACTIV - Poloniu, intr-un alt restaurant
La Londra s-au descoperit iarasi urme de poloniu 210, intr-unul din marile restaurante ale metropolei, relateaza BBC. Localul "Pescatori" a fost cercetat ieri de catre politie, care suspecteaza legaturi intre acest incident si moartea lui Aleksandr Litvinenko, fostul spion rus omorat prin otravire cu aceeasi substanta radioactiva. Pana in present, 12 persoane au fost depistate prezentand urme de poloniu 210 in capitala britanica, in cadrul anchetei deschise de Scotland Yard.

BOMBA - ETA se joaca iar cu focul
O alerta cu bomba, revendicata de gruparea terorista ETA, a fost semnalata ieri pentru Aeroportul din Bilbao, in Tara Bascilor, a anuntat Ministerul de Interne din provincia spaniola. Apelul telefonic, primit "in numele ETA", a fost receptionat la aerogara din Bilbao, situata in comuna Loiu, in apropierea orasului, in jurul pranzului, relateaza AFP. Politia a evacuat aeroportul si parcarea lui ca masura de securitate.

CASETE - Al-Qaeda da sfaturi online
Fortele gherilelor islamiste din Somalia sunt indemnate sa organizeze ambuscade si raiduri in care sa implice fortele etiopiene, folosind mine antipersoana si atacuri sinucigase, dupa cum reiese dintr-o inregistrare postata pe net ieri de secundul Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri. Inregistrarea survine pe fondul succesului trupelor proguvernamentale somaleze si etiopiene, care au reusit sa faca militiile Curtii Islamice, grupare fundamentalista, sa se retraga din capitala Mogadishu.

Darnicie - Cu ochii inchisila datorii
Rusia ar putea sa anuleze integral sau sa reduca substantial datoria pe care o are Coreea de Nord fata de Kremlin, relateaza Associated Press. Liderul nord-coreean Kim Jong-il (foto) ar putea obtine pentru statul sau o degrevare de 8 miliarde de dolari, cat insumeaza datoria in acest moment a Coreii fata de Rusia.

LOVE STORY - Ghinionist in politica si amor
Premierul ceh Mirek Topolanek, desi nu a reusit sa formeze inca un guvern, are probleme mari in viata sa privata. Dupa ce a incendiat in primavara presa de la Praga recunoscandu-si relatia extraconjugala cu tanara deputata Lucie Talmanova, viata publica ceha este efectiv luata cu asalt de cea mai noua dezvaluire a prim-ministrului, care a anuntat la inceputul saptamanii ca va deveni tata. Iar asta in conditiile in care nevasta sa a dat publicitatii un comunicat in care ii doreste lui Topolanek sa nu-si regrete decizia de a fi tata si-i ureaza rivalei sa nasca "un copil sanatos", relateaza AFP. Ziarele insa ii mai prevad putine zile premierului la conducerea Executivului dupa acest nou scandal.

×
Subiecte în articol: externe