x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

04 Ian 2007   •   00:00
SCHIMBARE. Noul centru al UE largite, cu 27 de membri, dupa intrarea Romaniei si Bulgariei, se afla tot in Germania, nu departe de orasul Frankfurt, in varful unei coline din cantonul Gelnhausen, din Hessa, a informat Institutul Geografic National (IGN) de la Paris. Vechiul centru al UE cu 25 de membri se afla in comuna germana Kleinmaischeid, din Rhenania-Palatinat.

LA MUNCA. Caritas, o organizatie catolica, estimeaza ca aproximativ 60.000 de romani se vor muta anual in Italia, in cautare de munca. Comunitatea romana este cea mai importanta numeric din Italia, Caritas apreciind-o la 400.000 de persoane, in timp ce statisticile oficiale vorbesc despre 271.000.

GREU DE EXPULZAT. Ministerul de Interne de la Paris a expulzat 600 de romani in 2006, dar oficialitatile franceze se tem ca demersurile in acest sens vor fi ingreunate de noul statut de membru UE al Romaniei, informeaza cotidianul Libération.

ARESTAT. Barbatul care a filmat, cu ajutorul telefonului mobil, executia lui Saddam Hussein a fost arestat, a afirmat un consilier al premierului irakian Nuri al-Maliki. Un procuror care a participat la executie a afirmat ca doi oficiali de rang inalt care au asistat la aceasta au avut telefoanele mobile cu ei.

GUANTANAMO. Intr-o serie de documente FBI, date publicitatii marti, se arata ca prizonierii de la Inchisoarea Guantanamo au fost supusi abuzurilor in timpul interogatoriilor. Astfel, unul dintre anchetatori s-a asezat pe un Coran, pentru a-l provoca pe unul dintre detinuti, dupa cum reiese din documente, iar alt prizonier avea capul infasurat cu scoici, relateaza Reuters.

SECOND HAND. Publicatia germana Der Spiegel catalogheaza romanii si bulgarii ca "cetateni de mana a doua" intr-un articol aparut ieri, relateaza Mediafax. Desi au aceleasi drepturi ca oricare dintre cetatenii Uniunii, pericolul activarii clauzelor de salvgardare este inca foarte prezent pentru cele doua tari.

×
Subiecte în articol: externe