x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

27 Dec 2006   •   00:00

ZID. Autoritatile din Pakistan intentioneaza sa construiasca un gard de securitate la frontiera cu Afganistanul, zona in care vor fi montate si mine pentru a impiedica infiltrarea rebelilor talibani, a anuntat Ministerul de Externe de la Islamabad. Presedintia Afganistanului a anuntat ca se opune initiativei. "Ar fi mai bine sa infruntam direct terorismul. Ridicarea unui gard sau montarea minelor nu va ajuta cu nimic", a afirmat purtatorul de cuvant al presedintelui afgan.

BILANT. Numarul militarilor americani, victime ale razboiului din Irak, a ajuns la 2.975 de persoane, cifra care depaseste bilantul de 2.973 de victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite, relateaza AFP.

HOTIE UCIGASA. Explozia unei conducte de petrol din orasul Lagos, din Nigeria, a provocat moartea a 500 de persoane, potrivit unui martor ocular, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Persoanele decedate se aflau la furat de petrol din conducta, cand, din motive ce urmeaza a fi stabilite, s-a produs explozia, iar acestea au fost carbonizate.

APROBARE. Ministrul israelian al Apararii, Amir Peretz, a aprobat construirea unei colonii in Cisiordania, pentru prima oara in ultimii zece ani, a anuntat un purtator de cuvant al ministerului. Scopul este adapostirea unora dintre persoanele evacuate din Fasia Gaza, in vara lui 2005.

COMEMORARE. Statele din Asia au comemorat, ieri, implinirea a doi ani de la catastrofa provocata de valurile seismice din Oceanul Indian, soldate cu moartea a 220.000 de persoane si pagube materiale imense. La doi ani de la catastrofa, provincia indoneziana Aceh, unde au murit circa 170.000 de oameni, ceremoniile comemorative au fost perturbate de inundatii si alunecari de teren, soldate cu zeci de morti.

ALERTA. Coincidenta sau nu, in momentul comemorarii tragediei de acum doi ani, un puternic cutremur de pamant, produs ieri in largul Taiwanului, a declansat alerta de tsunami in Pacific. Seismul, de 7,2 grade pe scara Richter, a creat un val de circa un metru, care se indrepta la ora redactarii acestei stiri spre Filipine.

PENURIE. Iranul doreste sa dezvolte un program nuclear civil pentru a putea face fata in urmatorii ani unei penurii de energie, generate de lipsa de investitii in sectorul petrolier, se arata intr-un studiu american. Sursa citata sustine ca imaginea Iranului de producator de petrol cu vaste rezerve este inselatoare.
×
Subiecte în articol: externe