x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

21 Dec 2006   •   00:00

CHISINAU. Romania trebuie sa renunte la atitudinea de "frate mai mare" al Moldovei daca do-reste imbunatatirea relatiilor cu republica de peste Prut. Declaratia ii apartine liderului de la Chisinau, Vladimir Voronin, citat de corespondentul MEDIAFAX la Chisinau. "Nu putem accepta nici frati mai mari, nici surori mai mari; i-am avut in perioada sovietica. Atat timp cat Bucurestiul nu va intelege asta, nu putem vorbi despre relatii", a spus Voronin.

BEN LADEN, FACUT SCAPAT. Fortele speciale franceze din Afganistan au avut de doua ori ocazia de a-l elimina pe liderul Al-Qaeda, Osama ben Laden, dar operatiunea a fost ratata din cauza unor neintelegeri pe scara ierarhica, relateaza Reuters, preluat de Mediafax. Surse anonime spun ca "in 2003 si 2004, puteam sa il eliminam pe ben Laden. Lunetistii ne-au comunicat ca il aveau in vizor". Din pacate, francezii nu au apasat pe tragaci pentru ca nu au primit ordin de la americani.

RESTRICTII GERMANE. Germania va restrictiona pe o perioada de doi ani accesul muncitorilor romani si bulgari. Potrivit AFP, autoritatile de la Berlin au pus decizia in contextul situatiei de pe piata interna a muncii, care se confrunta cu o rata ridicata a somajului. "Accesul salariatilor provenind din Romania si Bulgaria trebuie deci sa fie controlat",a anuntat un reprezentant al Ministerului Muncii.

×
Subiecte în articol: externe