x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INFO

INFO

16 Dec 2006   •   00:00

INCA O VICTIMA. O a sasea femeie a fost data disparuta in Ipswich, regiunea in care cinci prostituate au fost ucise, in perioada 2-12 decembrie, de un asasin in serie, au anuntat aseara surse apropiate investigatiei. Potrivit anchetatorilor, politia are "aproape 50 de suspecti" in acest caz. Suspectii sunt si barbati si femei, a anuntat seful investigatiei, Stewart Gull, fara sa dea alte detalii. Politia ancheteaza in prezent daca primele cinci femei au fost drogate inainte de a fi ucise. (Anca Aldea)

SERVICII CONTROLATE. Un proiect de reformare a serviciilor secrete italiene, afectate de o serie de scandaluri, prevede sporirea puterii de control a premierului si numirea unui "ministru" al acestor servicii. Proiectul prevede ca intregul sistem de informatii si de securitate nationala va fi plasat sub "conducerea si responsabilitatea presedintelui Consiliului", in prezent liderul Uniunii fortelor de stanga, Romano Prodi (foto).

REFORMA AGRICOLA. Uniunea Europeana pregateste un amplu plan de reforma a legislatiei agricole, pentru simplificarea prevederilor si eliminarea birocratiei, transmite Reuters. Desi pana in prezent au avut loc mai multe reforme ale Politicii Agricole Comune, sistemul este inca mult prea complicat si, din acest motiv, au fost redactate numeroase studii menite sa clarifice diferite aspecte ale legislatiei. Scopul noului plan de reforma este de a reduce birocratia prin inlocuirea a circa 40 de reglementari diferite, referitoare la Organizatiile Pietei Comune, cu un cadru legislativ unic.

×
Subiecte în articol: externe