x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Anca Aldea    |    11 Dec 2006   •   00:00
TRANSNISTRIA - Alegeri "libere", dar nerecunoscute
Aproximativ 400.000 de locuitori ai Transnistriei s-au adunat ieri la urne pentru a-si alege "presedintele". Liderul republicii separatiste, Igor Smirnov, a declarat ca scrutinul de ieri demonstreaza ca Transnistria isi doreste independenta de Republica Moldova si apropierea de Rusia. Ministerul de Externe de la Chisinau a denuntat alegerile, iar analistii politici apreciaza ca Smirnov, care se afla la putere din 1991, este favorit la castigarea scrutinului.

LANSARE - Discovery, din nou in spatiu
Sambata noapte, Agentia Spatiala Americana a lansat cu succes naveta Discovery (foto) de la Centrul Spatial Kennedy. Vremea a fost favorabila, dupa cum au anuntat meteorologii. Aceasta a fost prima lansare pe timp de noapte dupa accidentul navetei Columbia, din februarie 2003. Misiunea navetei Discovery consta in continuarea constructiei Statiei Spatiale Internationale si pregatirea pentru un program de explorare spatiala al SUA.

IN FLACARI - 45 de oameni, arsi de vii
Un incendiu a ucis sambata la Moscova 45 de femei intr-un centru de dezintoxicare a consumatorilor de droguri. Majoritatea victimelor a murit pana la sosirea pompierilor. Potrivit autoritatilor, focul a fost pus de o mana criminala. Un alt incendiu izbucnit ieri la un spital de psihiatrie din regiunea rusa Kemerevo a provocat moartea a noua persoane si ranirea altor 16, informeaza Itar-Tass. Si in acest caz, autoritatile suspecteaza o mana criminala.

IRAK - Nepotul lui Saddam a evadat
Un nepot al fostului lider irakian, Saddam Hussein, a evadat la sfarsitul saptamanii dintr-o inchisoare de langa Mossul. Potrivit unor surse, Ayman al-Sabawi, acuzat de finantarea insurgentei, a fost ajutat de unul dintre paznicii inchisorii. Autoritatile inchisorii Badoush din nordul Irakului, care au declansat imediat o ancheta, au declarat ca nepotul dictatorului si paznicul care l-a ajutat au disparut fara urma in conditii inca neclare.

×
Subiecte în articol: externe