x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

09 Dec 2006   •   00:00
VREMEA, BAT-O VINA! - Naveta Discovery, lansare amanata
Naveta Discovery ar putea fi lansata in aceasta seara, la ora locala 20:47 (03:47 ora Romaniei), la doua zile dupa ce NASA a suspendat decolarea din cauza vremii nefavorabile. Discovery ar fi trebuit lansata joi seara, la ora locala 21:35 (04:35 ora Romaniei). Decizia suspendarii lansarii a fost luata in ultimul moment, precizeaza BBC, cand echipajul, compus din sapte membri, urcase deja la bord.

MOLDOVA - Regrete eterne pentru URSS
Aproximativ 56% din populatia Republicii Moldova regreta destramarea, in urma cu 15 ani, a URSS, releva un sondaj al Institutul Opinia. Doar 31,5% dintre moldoveni considera ca destramarea fostului "imperiu al raului" este un lucru pozitiv. Sondajul realizat in toate statele ex-sovietie a mai aratat ca cei mai nostalgici dupa URSS sunt rusii (71,8%), urmati de bielorusi, iar la polul opus se afla state ca Georgia si Kazahstan. Ieri s-au implinit 15 ani de cand liderii Rusiei, Ucrainei si Belarusului au semnat acordul pentru desfiintarea URSS.

POLONIA - Buget contra anticipate
Platforma Civica, cel mai mare partid de opozitie din Polonia, a anuntat ca va vota pentru proiectul de buget pe anul 2007, propus de fratii Kaczinski, in schimbul promisiunii de organizare a alegerilor anticipate. Initiativa Platformei Civice vine pe fondul unui scandal sexual ce afecteaza "Autoapararea", una dintre formatiunile care fac parte din coalitia tripartita conservatoare aflata la guvernare. Vicepremierul Andrzej Lepper, presedintele "Autoapararii", este anchetat de Procuratura, deoarece exista suspiciuni ca ar fi recrutat angajate, alaturi de un alt coleg de-al sau de partid, in schimbul unor favoruri sexuale.

PIATA MUNCII - Britanicii s-ar putea razgandi
Restrictiile aplicate imigrantilor romani si bulgari care vor lucra in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2007 s-ar putea dovedi mult prea dure si ar putea fi revizuite in urmatoarele 12 luni, noteaza presa britanica. Guvernul de la Londra ia in calcul aceasta varianta cu gandul la numarul mare de imigranti care s-ar putea sustrage legii, muncind ilegal. In plus, Ministerul britanic de Interne este acuzat ca noile reglementari impuse imigrantilor au deteriorat relatiile cu Romania si cu Bulgaria.

×
Subiecte în articol: externe