x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info 7 decembrie 2007

Info 7 decembrie 2007

de Jurnalul National    |    07 Dec 2007   •   00:00

Un colet-capcană a explodat ieri pe intr-o zonă rezidenţială din centrul Parisului (Bulevardul Malesherbes), ucigănd o persoană şi rănind cinci.

TEROARE LA PARIS. Un colet-capcană a explodat ieri pe intr-o zonă rezidenţială din centrul Parisului (Bulevardul Malesherbes), ucigănd o persoană şi rănind cinci. Deflagraţia s-a produs in apropierea imobilului in care se află, la primul etaj, şi cabinetul de avocatură "Arnaud Claude", printre ai cărui cofondatori se află şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, informează "20 minutes". Persoana ucisă era asistenta asociatului lui Claude, avocatul Olivier Brane. Ea a fost cea care a deschis coletul. Brane, care se afla in apropierea ei, a fost rănit şi e in strare gravă. Incă patru persoane, aflate in birourile vecine, au fost rănite. Poliţia nu a stabilit, deocamdată, vreo legătură intre explozia coletului-capcană trimis pe adresa cabinetului de avocatură şi persoana preşedintelui. Anchetatorii cred că are legătură cu un celebru caz, "Collona", care se judecă la Paris şi in care se spune că ar fi implicat şi unul dintre avocaţii cabinetului vizat de atentatul ucigaş. Poliţia a dezamorsat ieri a doua bombă plasată in apropierea primei. (Sănziana Stancu)

NATO. Intr-o conferinţă susţinută prin internet, ambasadorul SUA la NATO a vorbit despre punctele-cheie aflate pe agenda reuniunii miniştrilor de Externe ai alianţei, desfăşurate ieri şi astăzi la Bruxelles. In preziua dezbaterilor, Victoria Nuland a ţinut să mulţumească partenerilor NATO pentru eforturile depuse in Kosovo şi Afganistan, dar a deplăns faptul că bugetele militare din Europa sunt in continuă scădere intr-un moment neprielnic (referindu-se la recentele solicitări ale SUA ca ţările partenere să trimită mai multe trupe in Afganistan, unde situaţia pare să fi scăpat de sub control). Ambasadorul a promis că la summitul NATO din Bucureşti de anul viitor reprezentanţii americani le vor oferi celorlalţi participanţi asigurări cu privire la modul in care vor fi protejaţi complet, prin mult-trămbiţatul sistem antirachetă. (Anca Aldea)

NOMINALIZATĂ. Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, a nominalizat-o pentru funcţia de prim-ministru pe fosta lui aliată in "Revoluţia Portocalie", Iulia Timoşenko, scrie BBC online. Parlamentul, unde Blocul Timoşenko şi partidul lui Iuşcenko, Ucraina noastră, deţin majoritatea, işi va exprima votul privind candidatura ei. (S.S.)

ITALIA. Guvernul italian solicită votul de incredere al Senatului pe pachetul legislativ privind expulzarea cetăţenilor UE consideraţi o ameninţare la adresa societăţii, transmite Reuters. Coaliţia condusă de Romani Prodi are doar două fotolii senatoriale in plus faţă de adversarii săi politici. Dacă votul nu este aprobat, ministrul de Interne, Giuliano Amato, va trebui să demisioneze. (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe