x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

30 Oct 2006   •   00:00
DezvAluire - Harry Houdini a fost spion
Celebrul iluzionist Harry Houdini (foto) a fost spion pentru Scotland Yard, indica o biografie a evreului nascut in 1847 la Budapesta. Cartea va aparea pe piata maine, la implinirea a 80 de ani de la moartea iluzionistului, scrie The Independent. Hudini a monitorizat anarhisti rusi si a vanat raufacatori pentru serviciile secrete americane. In octombrie 1926, Houdini a fost injunghiat in stomac de un student. (Irina Cristea)

BULGARIA - Pata de petrol pe Dunare
O pata de petrol cu lungimea de zece kilometri si latimea de 120 de metri a fost descoperita pe Dunare si ameninta sa ajunga la centrala nucleara de la Kozlodui, informeaza site-ul Novinite. Combustibilul provine de la un vas care naviga in amonte. Autoritatile bulgare fac eforturi pentru a afla sub ce pavilion se afla ambarcatiunea. Pata de petrol nu este foarte densa si se deplaseaza in aval, cu aproximativ 3 kilometri la ora. Echipele speciale sunt pregatite sa intervina pentru ca petrolul sa nu patrunda in interiorul instalatiei atomice. (Irina Cristea)

ISRAEL - Ultima somatie pentru Katzav
Presedintele israelian Moshe Katzav trebuie sa treaca pe linie moarta pana la rezolvarea cazului de hartuire sexuala in care este anchetat. Recomandarea, facuta in ultima vreme inclusiv de catre mai multi ministri, vine acum de-a reptul de la procurorul general al tarii, Menahem Mazuz. El a dat insa de inteles ca autoritatile au la dispozitie si un plan B. "Fiind singurul for abilitat sa decida incheierea mandatului prezidential, Parlamentul trebuie sa isi ia in calcul prerogativele, in functie de calea pe care o va alege presedintele", a spus Mazuz. (Irina Cristea)

MOSCOVA - Spital de lux pe banii lui Roman
Miliardarul rus Roman Abramovici finanteaza contruirea la Moscova a unui spital de lux, destinat pacientilor cu conturi grase si dare de mana. Valoarea proiectului se ridica la 120 de milioane de euro, transmite Sunday Times. La dispozitia bolnavilor vor fi 700 de angajati, televizoare cu ecran plat, computere cu acces la internet si faxuri. Lucrarile la acest adevarat hotel de cinci stele se vor incheia anul viitor. (Irina Cristea)

NIGERIA - Avion prabusit
O aeronava a companiei nigeriene ADC s-a prabusit ieri la scurt timp dupa ce decolase de pe aeroportul din capitala Abuja, relateaza Mediafax. La bordul avionului se aflau peste 100 de persoane. Postul public de televiziune din Nigeria a anuntat ca exista informatii confirmate despre supravietuirea a sase persoane. Nu se cunosc detalii despre restul pasagerilor. La fata locului au sosit vehicule ale serviciilor de urgenta, camioane militare si ambulante. (Irina Cristea)

BULGARIA - Alegeri "codate"
Dupa al doilea tur de scrutin, Gheorghi Parvanov, presedintele in exercitiu al Bulgariei a fost confirmat ieri in functia sa, pentru un nou mandat de cinci ani, cu 78% din preferintele electoratului. Contracandidatul sau, Volen Siderov, de la partidul ultranationalist Attaka, a obtinut 22% din sufragii. Agentiile de stiri din Bulgaria au relatat toata ziua de ieri rezultatele partiale cu nume de cod, titluri de carti si de filme, pentru a evita interdictiile legii electorale. (D. Zahareanu)

×
Subiecte în articol: externe irina cristea