x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

02 Mai 2007   •   00:00
FIDEL, ABSENT. Preşedintele cubanez Fidel Castro şi-a dezamăgit ieri suporterii. El nu a luat parte la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Muncii in piaţa Revoluţiei de la Havana, unde mulţimea incepuse să spere că va avea ocazia să işi revadă "pe viu" liderul, după nouă luni de convalescenţă. Fratele lui Castro, Raul, care asigură interimatul, a apărut in faţa manifestanţilor pentru a da startul unei defilări in această piaţă, pe fondul imnului naţional. In ultimele sătămani, buletinele medicale oficiale dădeau drept sigură ameliorarea stării sale de sănătate a lui "Lider Maximo".

FĂRĂ LIDER. Abu Ayyub al-Masri (foto), considerat liderul Al-Qaeda in Irak, a fost ucis, a anunţat un oficial de la Bagdad, citat de BBC. Ministrul irakian de Interne a precizat că liderul terorist ar fi murit in urma unor bătălii purtate intre ei de către militanţii Al-Qaeda şi suniţii din Irak. Abu Ayyub al-Masri, de origine egipteană, se afla la conducerea grupării din iunie 2006, după uciderea fostului lider, Abu Musab al-Zarqawi. (I.C.)

PREMIERĂ. Senatorul american Barack Obama a fost creditat pentru prima dată cu mai multe intenţii de vot decat Hillary Clinton la alegerile primare din Partidul Democrat, cu opt luni inainte de primele consultări in vederea scrutinului prezidenţial din SUA, relatează AFP, citat de Mediafax. Un sondaj de opinie realizat de institutul Rasmussen il creditează pe senatorul de Illinois cu 32 la sută din intenţiile de vot, faţă de 30 de procente obţinute de senatorul de New York, o diferenţă considerată totuşi "nesemnificativă din punct de vedere statistic". (I.C.)

×
Subiecte în articol: externe