x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

26 Apr 2007   •   00:00
TEMĂ ELECTORALĂ. Numărul mare al imigranţilor din Marea Britanie, inclusiv romani, a ajuns unul din subiectele preferate ale campaniei electorale din Albion. Liam Byrne, ministrul Imigraţiei, susţine că Marea Britanie a fost "serios afectată" de cei peste 500.000 de est-europeni, in timp ce premierul britanic Tony Blair crede că imigranţii au transformat piaţa muncii intr-una "foarte competitivă".

CENTRU PENTRU VIZE. "UE este dispusă să se implice pentru a ajuta Republica Moldova să negocieze cu Romania un acord facilitar in ceea ce priveşte micul trafic de frontieră", a declarat Franco Frattini, vicepreşedintele Comisiei Europene, cu ocazia inaugurării Centrului European de Vize de la Ambasada Ungariei din Chişinău. Centrul european de solicitare a vizelor de la Chişinău va fi deservit de consulii Austriei, Ungariei, Sloveniei şi Letoniei din Kiev şi Bucureşti, care vor merge periodic in Moldova. (Vitalie Călugăreanu, Chişinău)

ADIO. Sute de persoane au participat ieri la Moscova la inmormantarea fostului preşedinte rus, Boris Elţin, decedat in urmă cu trei zile, ca urmare a unui atac de cord. Elţin a fost inmormanat in Cimitirul Novodevicie din Moscova, alături de compozitorul Dimitri Şostakovici şi scriitorul Anton Cehov. Comuniştii şi naţionaliştii ruşi din Duma de Stat au refuzat să păstreze un minut de reculegere şi să se ridice in picioare.

×
Subiecte în articol: externe