x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Apr 2007   •   00:00
VIZE. Problema vizelor a fost una dintre temele discuţiei dintre ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, şi preşedintele sârb, Boris Tadici, în cadrul vizitei făcute la Belgrad de către oficialul român. Ridicarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să intre în Serbia trebuie să aibă loc curând, este de părere Cioroianu. Macedonia şi Croaţia au ridicat deja vizele pentru români, iar Cioroianu consideră că nu trebuie să existe discriminări între membrii UE, chiar dacă România este membru recent al Uniunii. (Delia Zahareanu, Belgrad).

TOT ABRAMOVICI. Cel mai recent număr al revistei Forbes, publicat ieri, strict pe piaţa de capital rusă, arată că tot miliardarul Roman Abramovici conduce în clasamentul bogaţilor, cu o avere estimată la 19,2 miliarde de dolari. Pe locul al doilea se află "magnatul aluminiului", Oleg Deripaska, cu o avere de "doar" 16,8 miliarde de dolari. Boris Berezovski, miliardarul rus fugit la Londra, se află pe locul 55 cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. (G.D.R.)

DEMISIA. Graeme Wheeler, directorul general al Băncii Mondiale, a cerut preşedintelui instituţiei, Paul Wolfowitz, să demisioneze "în interesul instituţiei", au declarat surse care au participat la o şedinţă a conducerii, informează Mediafax. Wolfowitz este acuzat de favorizarea unei angajate cu care are o relaţie personală, iar asociaţia angajaţilor i-a cerut să-şi prezinte demisia. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe