x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Apr 2007   •   00:00
RĂNIŢII LUI BUSH. Doi agenţi ai Secret Service au fost răniţi în incinta Casei Albe după ce o armă s-a descărcat accidental, a anunţat unul dintre purtătorii de cuvânt al serviciului. "Rănile suferite de aceştia nu le pun în pericol viaţa", a mai spus Darrin Blackford. Unul dintre agenţi a fost rănit în zona feţei, iar cel de-al doilea la picior. În momentul producerii accidentului, George W. Bush se afla la universitatea din Virginia, unde lua parte la ceremonia dedicată victimelor masacrului de luni. (G.D.R.)

UCiS DE YAKUZA. Iccho Ito, primarul oraşului Nagasaki, a fost împuşcat mortal miercuri de un membru al temutei organizaţii mafiote Yakuza. Tetsuya Shiroo, în vârstă de 59 de ani, era membru al organizaţiei Yamaguchi-gumi şi nu a opus rezistenţă în momentul arestării. Crimele de acest gen sunt o raritate în Japonia, ţară în care sunt interzise armale de foc. Iccho Ito ar fi candidat duminică pentru cel de-al patrulea mandat de primar. (G.D.R.)

DRAGĂ GADDAFI. George W. Bush i-a scris o scrisoare omologului său libian, Muammar Gaddafi, în care i-a cerut să rezolve favorabil procesul infirmierelor bulgare condamnate la moarte pentru aşa-zisa infectare deliberată cu HIV a unor copii libieni. Bush l-a avertizat pe Gaddafi că relaţiile diplomatice şi politice dintre Libia şi SUA vor fi posibile numai după eliberarea celor cinci infirmiere şi a medicului palestinian. (G.D.R.)

×
Subiecte în articol: externe