x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Carmen Plesa    |    30 Iun 2007   •   00:00
AFACERE - Cozonacul nostru a triumfat in Spania
O romăncă i-a dat gata pe spaniolii din Coslada cu produsele din patiseria pe care şi-a deschis-o. Jurnaliştii de la El Pais au onorat şi ei, intr-un articol publicat ieri, "Triumful cozonacului". Luminiţa Tecu, asistentă, a venit in Spania in 1997, pe cănd avea 28 de ani. A ingrijit mai intăi o bolnavă de cancer, apoi a lucrat ca menajeră. Cu banii strănşi şi-a deschis o mică patiserie, care acum s-a transformat intr-o afacere serioasă, in ciuda necazurilor pe care le-a avut cu patronul unui bar din vecinătate, căruia nu-i plăceau romănii. Vedeta patiseriei Luminiţei este cozonacul, după care romănii vin din toată Spania.


PALMA DE RIO - Muncitor romăn strivit de un buldozer
Un muncitor romăn de 38 de ani, care lucra pe un şantier din localitatea spaniolă Palma del Rio - Cordoba, a murit joi seară, după ce a fost strivit de un buldozer. Nu se ştie deocamdată cum a ajuns romănul să fie agăţat de buldozerul care intindea asfaltul, informează ABC. Bărbatul, care era angajat cu contract, a fost scos din maşinărie imediat după accident, dar nu a mai putut fi salvat. Autorităţile nu au făcut public numele romănului. Se ştie doar că are doi copii.


PESCUIT PERICULOS - Salvaţi de pe stăncile din Howth
Doi romăni care locuiesc in Irlanda au fost salvaţi de pe stăncile din Howth, in urma unei operaţiuni foarte dificile, anunţă ediţia electronică a Dublin People. Bărbaţii s-au căţărat peste stănci ca să meargă la pescuit, dar au rămas blocaţi. Au fost văzuţi de oamenii dintr-o barcă, ce au anunţat serviciul de salvare din zonă, care a ajuns in 10 minute la locul in care erau blocaţi romănii. După mai multe incercări, barca de salvare a reuşit să se apropie indeajuns de mult de stănci pentru ca cei doi romăni să sară in ea.


NEW YORK - Tabără romănească la mănăstire
Copiii romăni din SUA şi Canada s-au adunat, in această săptămănă, intr-o tabără organizată la Mănăstirea ortodoxă "Sf. Dumitru" din Middletown, informează Romanian Global News. Evenimentul se afla la cea de-a patra ediţie. Anul trecut, au venit atăt de mulţi copii, incăt spaţiul de cazare a devenit neincăpător. Aşezămăntul monahal "Sf. Dumitru" este localizat in apropierea oraşului Middletown, New York, la o distanţă de 1,5 - 2 ore de New York City.

×
Subiecte în articol: diaspora