x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    02 Iul 2007   •   00:00
LONDRA. Autorităţile britanice suspectează că cei doi bărbaţi care au provocat sămbătă incidentul de pe aeroportul din Glasgow sunt aceleaşi persoane care au parcat două maşini-capcană in centrul Londrei in ziua anterioară. Alte două persoane au fost arestate in legătură cu atentatul eşuat de pe aeroportul din Glasgow, in localitatea Paisley, situată in apropiere de Glasgow, ceea ce ridică la şapte numărul total al persoanelor reţinute.


CRĂCIUNUL, INTERZIS. Supăraţi pe Romănia că-i ademeneşte pe basarabeni cu cetăţenia şi cu statutul de membru UE, comuniştii de la Chişinău le-au interzis romănilor de peste Prut să mai sărbătorească Crăciunul de rit nou. Intr-un proiect de lege se stipulează că moldovenii vor sărbători Crăciunul in 7 şi 8 ianuarie. (Vitalie Călugăreanu, Chişinău)


TANGO IN DOI. Soţia preşedintelui argentinian Nestor Kirchner va participa din partea coaliţiei de guvrnămănt la alegerile prezidenţiale din octombrie, după ce actualul preşedinte a anunţat că nu va mai candida. Cristina Kirchner urmează exemplul mult mai celebrei Hillary Clinton.


MORATORIU CFE.
Rusia a declarat un moratoriu pe Tratatul privind Armele Convenţionale din Europa, in speranţa că işi va "obliga" astfel partenerii să il ratifice căt mai repede, susţine Alexander Grushko, adjunctul primului-ministru.

×
Subiecte în articol: externe