x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

21 Oct 2006   •   00:00
INVIDIA LUI PUTIN. Presedintele rus, Vladimir Putin, a fost suprins de un microfon uitat deschis in sala de conferinte de la Kremlin in timp ce comenta rautacios scandalul sexual in care este implicat omologul sau israelian, Moshe Katsav, la finalul intalnirii cu premierul Ehud Olmert. "S-a dovedit a fi un om foarte puternic. A violat zece femei. Nu ma asteptam sa fie in stare de asa ceva. Ne-a surprins pe toti. Il invidiem cu totii", ar fi spus Putin, potrivit Kommersant. (Ana Ilie)

REGRETELE LUI KIM. Liderul nord-coreean Kim Jong Il si-a exprimat in fata trimisului chinez la Phenian regretul ca tara sa a efectuat un test nuclear si a adaugat ca tara sa se va intoarce la masa negocierilor daca SUA inceteaza campania de izolare financiara a tarii, relateaza presa sud-coreeana. Kim a tinut sa sublinieze ca regimul nord-coreean "nu planuieste alte teste nucleare". (Ana Ilie)

TRATATUL DE ADERARE. Raportorul fractiunii CDU-CSU din Bundestagul german, Gunther Krichbaum, a declarat ca Tratatul de aderare al Romaniei va fi votat la 24 noiembrie in Bundesrat. El a asigurat Romania ca nu va deveni un stat de mana a doua, iar ca problema unui aflux de muncitori romani nu-i sperie pe germani. Krichbaum a subliniat si ca grupurile parlamentare germane ar dori activarea clauzelor de salvgardare sectoriale inca de pe acum si nu incepand cu anul viitor. (Maria Toader)

TREI PLANURI. OSCE incearca sa promoveze in secret trei proiecte noi de solutionare a diferendului transnistrean, fapt care agita spiritele la Chisinau. Presedintia si Ministerul Reintegrarii sustin ca nu au primit vreun document din partea OSCE. Analistii politici care au intrat in posesia documentelor sustin insa ca acestea vin in contradictie cu Constitutia Modovei, deoarece Chisinaul si Tiraspolul sunt tratate ca parti egale. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)

ALEGERI INAINTE DE UE. Bulgarii sunt chemati duminica la urne pentru a-si alege presedintele cu care vor adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, relateaza AFP. Analistii preconizeaza o infruntare stransa in turul doi intre actualul presedinte, Gheorghi Parvanov, si ultranationalistul Volen Siderov. Un bulgar din zece nu stie insa ca la sfarsitul acestei saptamani se va desfasura primul tur al prezidentialelor.

RAPORT. Aviatia israeliana nu a avut bombe "inteligente" pe care sa le foloseasca in raidurile aeriene efectuate in Liban in timpul conflictului din aceasta vara, potrivit anchetei interne realizate de armata si citate de cotidianul Yediot Aharonot. Raportul subliniaza ca absenta "bombelor precise s-a dovedit grava dupa cateva zile de razboi, in contextul riscului de escaladare a tensiunilor cu Siria si a deschiderii unui nou front".

×
Subiecte în articol: externe