x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

20 Oct 2006   •   00:00
ALERTA LA FOTBAL. O gruparea islamista a postat pe internet mai multe amenintari cu bomba impotriva a sapte stadioane din Statele Unite. Potrivit cotidianului New York Times, potentialii autori ai atacurilor teroriste, anuntate pentru ziua de 22 octombrie, au precizat ca vor fi folosite bombe radiologice. Potrivit expertilor in securitate si terorism, informatia nu este credibila. O prima masura a fost deja luata - Departamentul pentru Securitate Interna a informat imediat Liga Nationala de Fotbal (NFL) si administratiile oraselor Atlanta, Cleveland, Houston, Miami, New York, Oakland si Seattle.

AMICALE. Presedintele Coreii de Nord, Kim Jong-Il, si-a indulcit glasul cand s-a asezat la masa negocierilor cu emisarul omologului sau chinez Hu Jintao. Tonul aparent prietenos al liderului de la Phenian, noteaza presa occidentala. Agentia nord-coreana de stiri KCNA informeaza ca printre subiectele de discutie, intre cei doi s-au numarat "dezvoltarea relatiilor de prietenie intre Coreea de Nord si China si asigurarea pacii si a securitatii in peninsula coreeana, precum si o serie de probleme internationale, de interes reciproc".

PARIS. Politia franceza a arestat, ieri, opt persoane suspectate ca au organizat, saptamana trecuta, o ambuscada impotriva unei patrule intr-un cartier sarac din nordul Parisului. Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, arestarile au fost operate in suburbia Epinay-sur-Seine. Incidentul de vinerea trecuta, soldat cu ranirea grava a unui politist, este cel de-al treilea astfel de atac desfasurat in cartierele marginase ale Capitalei franceze.

VANZATORII DE CADAVRE. Mai multi directori de la patru morgi americane sunt acuzati ca au furat organe de la mii de cadavre. Sapte dintre directorii suspectati de comert ilegal cu organe si-au recunoscut vina. Politia a primit chiar si informatii detaliate despre reteaua care opera in SUA. Potrivit surselor citate de Reuters, reteaua ar fi fost condusa de un fost dentist din New York, Michael Mastromarino, directorul unei companii care vinde organe si tesuturi umane pentru implanturi medicale. Acesta a pledat nevinovat, impreuna cu alti trei directori de morga, atunci cand li s-au adus noi acuzatii - furt de organe sau deschiderea mormintelor.

×
Subiecte în articol: externe