x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de George Daniel Ripa    |    28 Iul 2007   •   00:00
DUBLU STATUT. Oficialii saudiţi au prezentat unui emisar american, in cursul unei intălniri la nivel inalt din ianuarie, o serie de documente care sugerează că Statele Unite nu pot avea incredere in premierul irakian, Nuri Kamal al-Maliki, deoarece acesta ar fi agent iranian, susţine New York Times. Zalmay Khalilzad, ambasadorul SUA la ONU, a inaintat un protest regelui saudit Abdullah prin care denunţă respectivele documente ca fiind false. Scandalul răceşte şi mai mult relaţiile dintre principalul aliat sunnit al Statelor Unite şi statul irakian vecin, controlat de şiiţi.


SOCRU PORTOCALIU. Andrei Iuşcenko, fiul preşedintelui ucrainean, Victor Iuşcenko (foto), se căsătoreşte in această seară la Castelul Palanok, motiv pentru autorităţi să purceadă la curăţarea şi dezinfectarea zonei in care va petrece şeful statului. Andrei Iuşcenko este cunoscut la Kiev ca un tănăr cu probleme, care bea in exces şi conduce maşini de lux cu viteză mult peste limită. Cel mai mare şoc a fost insă tentativa sa de a-şi pune capăt zilelor, din cauza femeii care ii va deveni soţie.


ASTRONAUT TURMENTAT. O comisie care monitorizează starea de sănătate a austronauţilor americani a descoperit că aceştia au urcat la bordul aeronavelor sub influenţa alcoolului, deşi medicii şi colegii i-au avertizat că starea lor reprezintă un risc pentru misiuni, informează Mediafax. Comisia a raportat "un consum ridicat de alcool" din partea astronauţilor in cursul celor 12 ore care preced lansarea in spaţiu.


EXPLOZIE. O explozie de mică intensitate s-a produs ieri pe un submarin rus, despre care se crede că ar avea la bord un reactor nuclear, insă nu au fost semnalate scurgeri radioactive, a anunţat Interfax. Explozia s-ar fi produs joi, la bordul unui submarin din Flota Nordului, in timp ce acesta era ancorat in portul Severodvinsk, unde era supus unor reparaţii.Â

×
Subiecte în articol: externe