x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Iul 2007   •   00:00
ELEVI TRANSFERAŢI. Peste 600 de elevi din judeţul Vaslui s-au transferat in ultima lună la unităţi de invăţmănt din străinătate, in special in Italia şi Spania, acolo unde părinţii lor sunt plecaţi la muncă, informează Mediafax. "Este un fenomen care ne-a luat prin surprindere. Nu ne aşteptam la un asemenea val de transferuri, mai ales că pănă acum nu erau mai mult de 80 de solicitări intr-un an. Acum am vizat şi 60 de cereri intr-o singură zi. Este trist că ne pleacă elevii, dar in acelaşi timp este imbucurător că anumite familii reuşesc să nu-i mai lase de izbelişte pe aceşti copii, care au devenit o problemă pentru invăţămăntul romănesc", a declarat Melu Iacob, purtătorul de cuvănt al ISJ Vaslui.


1 MILIARD DE EURO DIN STRĂINĂTATE. Transferurile de bani ale romănilor din străinătate prin Western Union, in trimestrul al doilea, au depăşit, in premieră, pragul de un miliard de euro, informează Romanian Global News. Potrivit estimărilor BNR, totalul banilor trimişi de romănii care lucrează in străinătate va depăşi in acest an suma de 5 miliarde de euro, insă banca centrală nu are date legate de modalitatea de transfer a banilor, singurele estimări in această privinţă fiind cele ale jucătorilor din piaţă. Potrivit acestora, 55% dintre romăni optează pentru serviciile de transfer rapid, 40% pentru transfer bancar, diferenţa de cinci procente preferănd să trimită banii prin intermediari persoane fizice.


CRIZĂ DE MUNCITORI.
Guvernul german analizează ideea de a-şi deschide mai devreme decăt intenţionase piaţa muncii către cetăţenii est-europeni, deoarece se confruntă cu o lipsă de mănă de lucru, informează Romanian Global News. Problema va fi abordată la sfărşitul lui august in Consiliul de miniştri, a declarat purtătorul de cuvănt al Guvernului german. Ulrich Wilhelm a atenţionat insă că guvernul nu are in acest moment o poziţie unitară in această problemă. Guvernul de la Berlin a adoptat o serie de restricţii pentru forţa de muncă din Bulgaria şi Romănia, care ar fi urmat să fie aplicate pănă in 2009.

×
Subiecte în articol: diaspora