x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

19 Oct 2006   •   00:00
ARMELE, LA CONTROL! Ministerul Reintegrarii din Republica Moldova a solicitat inspectarea, de catre experti internationali, a depozitelor armatei ruse din Transnistria. Intr-un comunicat citat de Itar-Tass se arata ca autoritatile de la Chisinau vor sa se asigure de transparenta metodelor de depozitare si de respectarea procedurilor de retragere din regiunea separatista.

NOI PROVOCARI. Secretarul american de stat, Condoleezza Rice, a pornit ieri printr-un turneu in Asia pentru a convinge comunitatea internationala de necesitatea aplicarii urgente a sanctiunilor impotriva Coreei de Nord. In timp ce Rice statea la masa tratativelor cu omologul sau nipon, publicatia britanica Jane’s Defence scria ca nord-coreenii, ca sa-si demonstreze intr-adevar capacitatile nucleare, ar trebui sa mai efectueze un al doilea test nuclear.

VINA POLITIEI. Cotidianul britanic The Guardian trage la raspundere politia londoneza pentru faptul ca a intarziat inmanarea unui ordin de supraveghere destinat unuia dintre cei doi suspecti de terorism disparuti in urma cu cateva saptamani. Ziaristii sunt intrigati pentru lipsa de reactie a politistilor in cazul unui cetatean irakian suspectat de colaborare cu o celula terorista. Individul ar fi trebuit sa primeasca, la 1 august, un nou ordin privind limitarea deplasarilor, insa politia nu a reusit sa ajunga la timp la el.

×
Subiecte în articol: externe