x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Aug 2007   •   00:00
SCANDAL LA CATOLICI / Preoţi pedofili - romăni implicaţi
Un scandal de pedofilie din sănul bisericii catolice i-a readus in atenţia presei italiene pe minorii romăni care se prostituează la Torino. Potrivit acuzaţiilor unui tănăr italian, preoţii care sunt cercetaţi obişnuiau să frecventeze băieţii romăni care se vănd intr-unul din cartierele torineze. Tariful mediu pentru un astfel de băiat este de 20 de euro, bani pentru care "face de toate", spun ziariştii de la La Stampa. Cei mai arătoşi dintre băieţii minori pot căştiga şi 10.000 de euro pe lună. Romănii care se prostituează au "locurile" lor: corso Vittorio Emanuele, parcurile din centru, băile publice.


RIMINI / Crima din gelozie - la tribunal
Romănul care şi-a omorăt miercuri fiica şi şi-a injunghiat soţia a fost interogat ieri la tribunalul din Rimini, a anunţat Tele 1. Pănă acum, bărbatul, un zidar de 42 de ani care lucra la Rimini, a refuzat să dea declaraţii. Motivul atacului pare să fi fost gelozia: romăul credea că nevasta sa, care lucra ca menajeră, avea un amant italian in una din casele in care muncea. Bărbatul şi-a atacat soţia şi fiica cu un cuţit. Fata, elevă şi fotomodel, in vărstă de 17 ani, din Bacău, a murit după ce a ajuns la spital, iar soţia este grav rănită. Băiatul de 8 ani al familiei, care a asistat la scenă, a fost internat intr-un centru de primire din Rimini.


ANCHETĂ - Părinţi care-şi trimit copii la furat
Autorităţile spaniole din Valencia investighează mai multe cazuri de părinţi romăni care-şi trimit copiii la furat, informează ediţia electronică ABC. Micuţii fură din maşini, la semafor, in cafenele şi terase, la bancomate. Pentru că au sub 14 ani, poliţia spaniolă nu-i poate reţine, aşa că autorităţile au decis să-i tragă la răspundere pe părinţii care-i exploatează pe minori trimiţăndu-i la furat.


HAMILTON - Canadienii poftesc mămăligă cu brănză
Romănii din Canada sunt aşteptaţi la Hamilton, unde din 20 august va incepe "Săptămăna Romănilor", patronată şi in acest an de Biserica "Sfănta Maria" din localitate. Banchetul de inchidere se va ţine la Cămpul Romănesc. Ziariştii canadieni din presa locală s-au arătat incăntaţi de eveniment, care anul trecut a avut un mare succes, şi s-au arătat nerăbdători să guste din nou mămăliga cu brănză.

×
Subiecte în articol: diaspora