x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info

Info

18 Oct 2006   •   00:00
ACUZAT DE VIOL. Procurorii au inceput sa elaboreze actul de acuzare a presedintelui israelian, Moshe Katsav, dupa ce politia a afirmat ca are dovezi potrivit carora acesta ar fi comis viol, relateaza presa israeliana. Avocatul sau, Tsion Amir, a afirmat ca presedintele va demisiona daca va fi pus sub acuzare.

LEGE DURA. Presedintele american, George Bush, urma sa semneze ieri o lege care permite metode dure de interogare a suspectilor de terorism. Potrivit Reuters, Legea de infiintare a Comisiilor Militare stabileste standarde pentru interogarea suspectilor despre care grupurile de aparare a drepturilor omului afirma ca ar permite aplicarea de tehnici dure, cum ar fi hipotermia sau lipsirea de somn.

300 DE MILIOANE. Marea natiune americana a devenit ieri si mai mare, o data cu inregistrarea cetateanului cu numarul 300 de milioane. Biroul american de Recensamant a informat ca populatia SUA a crescut cu 100 de milioane in decurs de doar 40 de ani, ca urmare a populatiei relativ tinere si a fertilitatii imigrantilor.

SCANDALUL CIA - Comisie la Bucuresti

Comisia Parlamentului European care investigheaza implicarea statelor in scandalul centrelor de detentie CIA a venit in Romania pentru o vizita de trei zile pentru a verifica existenta unor inchisori secrete. Comisia s-a intalnit cu oficiali romani din domeniul apararii si sigurantei nationale. (M.T.)

PREMIERUL BOLNAVIOR - Erdogan, spitalizat

Prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan, a fost spitalizat ieri in urma unei stari de indispozitie provocata cel mai probabil de scaderea tensiunii arteriale, relateaza AFP. "Nu are nimic grav, este in stare buna, potrivit medicilor", a declarat purtatorul sau de cuvant. (M.T.)

RAPORT APROBAT - Gir de la ministri

Ministrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au aprobat ieri in mod oficial, la Luxemburg, raportul de monitorizare a Executivului de la Bruxelles care recomanda aderarea Romaniei si Bulgariei la UE la 1 ianuarie 2007, relateaza Mediafax. (M.T.)

ROMAN ELIBERAT DIN NIGERIA. Romanul acuzat de spionaj in Nigeria a fost eliberat ieri pe cautiune. Informatia a fost confirmata de ambasadorul Romaniei la Abuja, Emil Rapcea. Un tribunal din capitala nigeriana a decis ieri eliberarea pe cautiune a sase persoane, intre care romanul Bogdan Dumitrescu, inculpate saptamana trecuta pentru spionaj in favoarea ambasadei ruse din Nigeria. Dumitrescu, in varsta de 50 de ani locuieste in Nigeria de 12 ani, unde conduce o firma comerciala. Potrivit unor surse diplomatice si juridice citate de AFP, printre cei eliberati s-au aflat si israelianul Eliav Hommossany, irlandezul James Nolan si alti trei nigerieni. Toti cei sase au pledat nevinovat. Judecatorul tribunalului din Abuja a amanat procesul pana la 21 noiembrie.

×
Subiecte în articol: externe