x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Diaspora 21 iulie 2007

Info Diaspora 21 iulie 2007

de Carmen Plesa    |    21 Iul 2007   •   00:00
Info Diaspora 21 iulie 2007

Printr-o decizie in premieră a justiţiei italiene, partenerul de viaţă al unui homosexual ucis de un romăn s-a putut constitui ca parte civilă in proces.

RĂPITORI MINORI. Doi adolescenţi romăni de 16 şi respectiv 17 ani au fost arestaţi in localitatea spaniolă El Campello sub acuzaţia că au incercat să răpească un bebeluş, informează publicaţia electronică Tipicallyspanish. Cei doi au luat copilul de 5 ani din cărucior, pe stradă. Se crede insă că nu au incercat neapărat să-l răpească pe micuţ, ci au vrut doar să distragă atenţia mamei acestuia, pentru a-i fura portofelul.

UN JOB IN FINLANDA. Cetăţenii romăni pot lucra fără nici un fel de restricţii in Finlanda. Insă Administraţia finlandeză a muncii, citată de Romanian Global News, ii sfătuieşte pe cei interesaţi să inceapă procesul de găsire a unei slujbe in Finlanda inainte de sosirea efectivă in această ţară. Pe piaţa finlandeză a forţei de muncă există interes doar pentru muncitori calificaţi şi cu experienţă in domeniul respectiv; practic nu există oferte pentru muncitorii necalificaţi. Pe site-ul Adminstraţiei finlandeze a muncii, http://www.mol.fi, se găsesc informaţii despre locuri de muncă, servicii şi oportunităţi de angajare.

TEROARE PENTRU HOMOSEXUALI. Printr-o decizie in premieră a justiţiei italiene, partenerul de viaţă al unui homosexual ucis de un romăn s-a putut constitui ca parte civilă in proces. Potrivit La Repubblica, George Alin Chisereu" (foto) (23 de ani) este acuzat că l-a ucis in martie pe Roberto Chiesa (67 de ani) după un act sexual consumat in apartamentul italianului. Romănul a furat apoi diverse obiecte din casă. Cazul a readus in atenţia jurnaliştilor italieni pe tinerii imigranţi romăni care se prostituează in Italia. Cotidianul Corriere della Sera vorbeşte despre gara Termini din Roma, locul din care homosexualii pot "agăţa" pentru un tarif de 30 de euro bărbaţi romăni. De multe ori, aceste intălniri sfărşesc prin uciderea homosexualilor italieni, susţin jurnaliştii. Corriere della Sera dă exemplu un caz intămplat joi: un profesor homosexual a scăpat ca prin minune, cu capul sfărămat, după ce a adus in casă doi romăni pe care i-a agăţat in gara Termini.

ACCIDENT LĂNGĂ ROMA. Un muncitor romăn şi trei colegi de-ai săi italieni au murit ieri pe autostrada A1, lăngă Roma, după ce microbuzul in care se aflau s-a izbit de un tir, informează ediţia electronică a L’Unione Sarda. Cel mai probabil, accidentul s-a produs, pentru că şoferul a adormit sau a circulat cu viteză excesivă. Romănul a murit in drum spre spital. Autorităţile italiene spun că deocamdată nu-i cunosc identitatea. In urmă cu trei săptămăni pe aceeaşi autostradă au murit şase romăni care se intorceau in ţară intr-un microbuz.

×
Subiecte în articol: diaspora