x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info Externe - 12 iunie 2007

Info Externe - 12 iunie 2007

de Jurnalul National    |    12 Iun 2007   •   00:00
OLIMPIADA COPIILOR. Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing a anunţat ieri că a deschis o anchetă in legătură cu fabricile ce produc articole cu licenţă olimpică, acuzate că ar fi folosit copii ca forţă de muncă. Mai multe organizaţii, intre care şi Confederaţia Internaţională a Sindicatelor, au subliniat, intr-un raport publicat duminică, "abuzurile şi incălcările flagrante" ale drepturilor angajaţilor din fabricile din China ce furnizează articole cu licenţă olimpică.

AMENINTARI. Anatoli Antonov, şeful delegaţiei ruse care participă incepănd de azi la reuniunea celor 30 de state semnatare ale Tratatului Forţelor Convenţionale in Europa (CFE) de la Viena, a reiterat ieri, a treia oară, că statul condus de Putin "va suspenda participarea rusă la Tratat". Acest fapt este datorat in parte şi amplasării de baze militare SUA in Romănia şi in Bulgaria, a mai menţionat Antonov, citat de AFP.
Â

ALEGERI.
După scrutinul general desfăşurat duminică in Belgia, coaliţia de centru-stănga de la guvernare a suferit o infrăngere dură in faţa creştin-democraţilor, premierul Guy Verhofstadt anunţăndu-şi demisia ieri. Locul său va fi ocupat de Yves Leterme, un politician care este in favoarea unor puteri crescute pentru regiunile belgiene. Flamanzii au votat covărşitor impotriva socialiştilor, iar Leterme va trebui să inceapă negocierile pentru o coaliţie de guvernare cu parteneri din regiunea Wallonie, partea francofonă a Belgiei.

×
Subiecte în articol: externe