x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Info externe 16 iunie 2007

Info externe 16 iunie 2007

16 Iun 2007   •   00:00

MAI MULTE TRUPE. Preşedintele auto-intitulatei republici transnistrene a cerut ieri Rusiei dublarea contingentelor sale militare prezente in mica republică secesionistă, care numără in prezent 1.300 de militari. "Cerem mărirea numărului trupelor ruseşti la 2.500", a declarat Igor Smirnov intr-o "conferinţă de presă" ce a avut loc la Tiraspol. Smirnov a respins totodată orice propunere de stabilizare a regiunii, care să implice prezenţa unor trupe internaţionale in Transnistria.

Â

TUNEL PRIN ALPI. Elveţia a deschis cel mai lung tunel terestru, numitLoetschberg, care are nu mai puţin de 34 de kilometri şi va reduce cu o treime timpul petrecut in tren, intre Germania şi Italia. Tunelul se va deschide in decembrie şi va putea fi tranzitat zilnic de aproximativ 42 de trenuri de pasageri şi 80 de trenuri de marfă. Construcţia tunelului a costat 3,5 miliarde de euro.

Â

CURĂŢENIE. Compania britanică BAE Systems a desemnat un judecător englez să conducă o anchetă privind modul in care sunt aplicate standardele etice in interiorul companiei, transmite Bloomberg. Demersul conducerii BAE, firmă de la care Romănia a achiziţionat două fregate, este urmare a unui scandal in care compania este acuzată că ar fi efectuat plăţi ilegale in schimbul obţinerii de contracte.

×
Subiecte în articol: externe